...

Less AUTRE – Mon Jardin

Mon Jardin van Less AUTRE

Mon Jardin de nieuwste single van de Belgische Indie rockband Less AUTRE heeft zijn start niet gemist. Menig journalist schreef zijn/haar enthousiasme al neer in diverse blogs en tijdschriften, de single is te horen op verschillende Franse radiostations én Spotify nam de single op in diverse editorial playlists. “Een droomstart voor onze nieuwe single. Nu de Belgische radio’s nog overtuigen!. “Van hun hobby hun beroep maken, dat is de ultieme droom van de vijf bandleden van de Aarschotse rockband Less AUTRE. “Het is de droom van iedere muzikant en iedere artiest om bij het grote publiek door te breken en z’n muziek én boodschap te verspreiden. Bij onze eerste stapjes in de muziekwereld mochten we al proeven van het artiestenleven.

Less AUTRE Mon Jardin

Drums en bass verleiden ten dans

Dat willen we graag verder uitbouwen”, zeggen de bandleden. In de song wordt de luisteraar verwelkomd in hun zelf ontworpen tuin: een veilige plaats voor vrienden waar het goed vertoeven is, ver weg van aardse miserie. De song pakt je letterlijk vanaf de eerste tel mee. De diepe sax van topsaxofonist Swie Grandjean voert de troepen aan, drums en bass verleiden ten dans, synths en gitaren komen voorbij als wierook in de bridge. Voor de productie konden de mannen van Less AUTRE rekenen op Ronald Vanhuffel en Michel Dierickx, twee toppers die platen maakten met ronkende namen als The Cure en Bløf. De muziek is bestemd voor liefhebbers van dansbare Morphine, Indierock en de eigen stijl van Less AUTRE.

Weg van de aardse ellende en digitale bagger

Deze single is de voorloper van hun EP ‘ Et Oui? Ah Oui!’, waarvan de release in april voorzien is. Voor de videoclip van ‘Mon Jardin’ kreeg de band hulp van enthousiaste figuranten, dansschool Ke Ola en VZW Bij Ons Thuis. Brico Aarschot zorgde voor de groene grasmat. “Iedereen, van kind tot oma, kwam meedansen in onze geïmproviseerde tuin. Dat is een perfecte weergave van waar het nummer voor staat” vertelt zanger Peter Fias. “Namelijk een veilige en respectvolle plaats, weg van de aardse ellende en digitale bagger. Met de toenemende ruwheid in de samenleving en de Vlaamse week tegen pesten, is het belangrijker dan ooit om een dergelijke plek te maken en te koesteren”, voegt Peter daaraan toe.

‘Mon Jardin’, de nieuwe single van Less Autre, kan u beluisteren op alle grote streamingplatformen.