...

Slim je koffer pakken met deze 5 tips

Slim je koffer pakken met deze 5 tips

Slim je koffer pakken met deze 5 tips

Vertrek je binnenkort op romantische citytrip met je lief? Of op girls trip met je allerbeste vriendinnen? Niemand betaalt graag een hogere prijs voor extra bagage, en gelukkig is dat in de meeste gevallen ook niet nodig. Het enige wat je nodig hebt, is een beetje gezond verstand. Bovendien is slim inpakken een kwestie van de juiste spullen mee te nemen, en overbodige zaken vooral thuis te laten. Volgende 5 tips helpen je alvast met het efficiënt inpakken van je koffer.

Denk na over je outfits 

Aangezien kleren de meeste ruimte van je reiskoffer innemen, is dit wellicht de belangrijkste tip: denk goed na over je outfits. Dubbelcheck daarom zeker het weerbericht van je bestemming, want ze zullen grotendeels hierop gebaseerd zijn. Ga je het voldoende warm hebben met een luchtig slaapkleed? Of heb je warme pyjama nodig? Neem daarnaast voor elk onderstuk twee bijpassende bovenstukken mee. Een topje of T-shirt wissel je namelijk sneller dan bijvoorbeeld een broek, short of rok.

 Pak klein en licht 

De welbekende reisformaten zijn niet voor niets op de markt gebracht. Verkies dus deze boven grote flessen shampoo en make-up remover. Lees je graag boeken? Ruil ze dan in voor een e-reader. Zo hoef je er geen achter te laten, maar bespaar je wel aan gewicht in je valies. Tot slot neem je best een extra paar comfy pantoffels of slippers mee in de plaats van sneakers die meer plaats innemen.

Vermijd kreuken 

Niets zo verschrikkelijk als je favoriete, dure jurk die volledig verkreukt is wanneer je hem uit je koffer haalt. Gelukkig los je dit makkelijk op door je kledingstukken op te rollen. Het lijkt misschien gek, maar het vermijdt kreuken en bespaart plaats in je koffer. Een alternatief is je kleding binnenstebuiten opvouwen.

Sorteer je spullen in zakjes 

Sorteer je spullen in zakjes alvorens je ze inpakt. Zo vind je tijdens je reis snel hetgeen terug waarnaar je op zoek bent, terwijl je ook nog eens compact reist. Nood aan nog meer gemak? Stop alles in transparante zakjes waarin je al je spullen meteen ziet zitten.

Maak gebruik van elke lege plaats 

Schik je spullen op zo’n manier dat er geen ruimte meer overblijft in je koffer. Overige leegtes zoals die in je schoenen kan je ook opvullen met bijvoorbeeld je sokken. Bh’s steek je best in elkaar alvorens je deze opvouwt. Maak tot slot gebruik van elk zakje in je koffer, ook die langs de buitenkant.

Foto pixabay