...

Hoe kun je je tuin veilig maken?

tuin veilig maken

Hoe kun je je tuin veilig maken?

Veel mensen maken zich zorgen over de veiligheid van hun huis, maar in de tuin staan vaak ook erg (emotioneel) kostbare spullen. Daarom vraag je je misschien af: hoe kan ik mijn tuin zo goed mogelijk beveiligen tegen diefstal en ongewenste situaties? Een voorbeeld voor een goed beveiligde tuin is dat je een beroep kunt doen op een slotenmaker in Mechelen. In dit artikel gaan we kijken hoe je je tuin op fijne manier veilig kunt maken en wat er voor nodig is om dit doel te bereiken.

Camera’s werken altijd

Een van de meest efficiënte beveiligingsmiddelen zijn natuurlijk camera’s. Buiten het feit dat je precies weet wat er in je tuin gebeurt, heeft het ook een afschrikkend effect voor mensen die met slechte bedoelingen naar je tuin komen. Kwaadwillenden kijken namelijk op een ‘zakelijke’ manier naar je tuin: ze pikken statistisch gezien vaak de tuin er tussenuit die het makkelijkst is binnen te dringen. Als er dus een camera hangt, zullen ze wel 2 keer nadenken voordat ze jouw tuin er tussenuit pikken.

Vraag een expert

Tegenwoordig is het een interessante optie om een gespecialiseerd beveiligingsbedrijf te vragen. Waar het in het verleden vaak een erg dure optie was, is het nu vaak zo dat een beveiligingsbedrijf tussen de 10 en 40 euro per maand kost. Dat is een bedrag dat redelijk goed te doen is. Hoewel er natuurlijk een verschil zit in het pakket dat je bij zo een bedrijf koopt, hebben zij de kennis en de expertise om jouw huis en tuin zo goed mogelijk te beveiligen.

Grind in je tuin aanleggen

Nog een mooie en praktische tip is om grind aan te leggen in je tuin. Het is misschien een heel simpele truc, maar je hoort dieven sneller omdat je vrijwel niet zonder geluid te maken over grind heen kunt lopen. Daarbij heeft het nog een groot voordeel: je hoeft bepaalde stukken van je tuin niet egaal te maken en grind is zelf relatief goedkoop in aanleg.

Stop het klimmen

Sommige hekken nodigen kwaadwillenden uit om iets uit je tuin te stelen, vooral als het om hekken gaat die als een soort trap werken. Ze kunnen als het ware een soort ladder worden voor de dief. Als je mooie hekken om je tuin heen hebt, is het goed om te denken aan een anti klim strips. Deze zorgen er namelijk voor dat de barrière voor dieven nog groter wordt om je tuin in te klimmen.

Foto: Pixabay