...

Nieuw gsm abonnement? Hier moet je op letten

Nieuw gsm abonnement s

Nieuw gsm abonnement? Hier moet je op letten

Het wordt steeds lastiger om gsm abonnementen met elkaar te vergelijken. Er komen steeds meer providers bij. Bovendien kun je ook uit steeds meer verschillende extra’s kiezen. Logisch dat je soms overweldigd raakt. Ben jij binnenkort toe aan een nieuw gsm abonnement? Maar vind je het heel lastig om een keuze te maken? Dan ben je zeker niet alleen. Op het moment dat we gaan beginnen met vergelijken, beginnen eigenlijk al de problemen. Want waar let je op? En hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt?

Maak gebruik van een slimme vergelijker

Er zijn ongelooflijk veel verschillende providers. Het is bijna onmogelijk om deze allemaal zelf te vergelijken. Dit zou misschien wel om wekenlange research vragen. Zonde van je tijd en ook nog eens helemaal niet nodig. Er zijn namelijk ook heel veel vergelijkingssites beschikbaar. Dit zijn sites waar je terecht kunt om snel de voordeligste aanbieder te vinden.

Het enige wat jij hoeft te doen is de filters invullen. Bedenk dus goed wat je nodig hebt. Hoeveel data verbruik je maandelijks? Hoe vaak bel je? Hoeveel geheugen heb je nodig? Kies je voor een sim only abonnement of een abonnement met toestel? Allemaal dingen om te overwegen. Deze zijn ook allemaal van invloed op de prijs. Vervolgens vul je deze in en zoekt de vergelijker het best passende én voordeligste abonnement.

Wel of geen toestel?

Dit is misschien wel de belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen voordat je een abonnement afsluit. Kies je voor een abonnement met of zonder toestel? Het kan heel verleidelijk zijn om elke keer als het abonnement afloopt voor een nieuw toestel te kiezen. Fijn om telkens weer over een nieuwe versie te beschikken. Maar is dit ook echt nodig? Misschien doet je oude toestel het nog hartstikke goed. Je bent maandelijks een stuk duurder uit als je ook nog een nieuw toestel moet afbetalen. Als het even kan, ben je dan ook een stuk voordeliger uit als je voor een sim only abonnement kiest. Je zou er eventueel ook voor kiezen om het toestel geheel zelf te betalen. Dit is even een flinke investering, maar op de lange termijn ben je goedkoper uit.

Weet wat je verbruikt

Sommige mensen kiezen standaard voor de meest uitgebreide bundels. Hoe meer, hoe beter. Soms is dat ook zo. Het is echter ook zonde van je geld als je dit toch niet gebruikt. Bedenk van tevoren dus goed hoeveel je precies verbruikt. Dit kun je meestal eenvoudig terugzien in de laatste nota’s en je telefoon. Deze houden je dataverbruik bij. Te veel data hebben, is zonde van je geld. Voor te weinig data kiezen en telkens over je bundel heen gaan, zorgt er juist weer voor dat je straks te veel extra kosten maakt. Dan ben je weer goedkoper uit met meer data.