...

Verschillende renders voor het verbouwen van jouw huis

Verschillende renders voor het verbouwen van jouw huis

Verschillende renders voor het verbouwen van jouw huis

Bij het bouwen van een huis of bij het verbouwen van een bestaand huis, zijn er heel veel keuzes die gemaakt moeten worden. Je hebt zelf niet op alle keuzes evenveel invloed, maar uiteindelijk blijft het jouw verbouwing en zodra het kan, zal je dan ook je woordje mogen doen en keuzes mogen maken.

Een goede manier om met iedereen op één lijn te zitten over het ontwerp, is gebruik maken van 3d rendering. Er valt dan niet over te twisten hoe groot de ramen waren of hoeveel ruimte de zolder van de schuur nu heeft. Voor het renderen zijn er een aantal opties die we voor je zullen bespreken.

Render van het exterieur

Het begint allemaal met de buitenkant. Vaak kan je je wel het een en ander voorstellen bij de buitenkant van een huis, maar om dit allemaal makkelijker te maken, kan je het renderen. Door het visueel maken van het exterieur, kunnen er nog aanpassingen gemaakt worden, omdat het een realistisch beeld geeft van het eindresultaat. Details waar je aan kan denken voor aanpassingen, zijn textuur, kleur, de dakbedekking of het materiaal van de buitenmuren. Als je vervolgens tevreden bent, kan je door met de binnenkant.

Render van het interieur

Nadat het exterieur naar wens is, kan je je buigen over het interieur. Dit is op te delen in twee grote onderdelen. Het eerste deel zijn de muren en bijvoorbeeld de indeling van de keuken. Het verwijderen van een muur of het verplaatsen van je kookeiland is in een 3D visualisatie, met behulp van 3d renders, goed te laten zien. Het tweede deel bestaat uit de meer aanpasbare details. De kleuren van de muren of de meubels die je in de woning gaat plaatsen.

Staging van een ruimte

Een laatste toepassing van renderen, is virtual staging. Het kan ook zo zijn, dat je gaat verhuizen en je huidige huis wilt verkopen. Een woningfotograaf kan dan foto’s komen maken van jouw woning. Bij een lege kamer is het voor een potentiële koper een lastige keuze, Middels virtual staging, kan er na het maken van een foto nog meubels worden geplaatst. Dit maakt het voor de koper beter voor te stellen en het zal jouw verkoop bevorderen. Dit wordt voornamelijk gebruikt door woningfotografen en makelaars.

Kortom zijn er verschillende manieren van rendering die jou kunnen helpen bij het verbouwen, bouwen of verkopen van een huis. Het maakt het voor alle partijen die betrokken zijn duidelijk wat het kan worden en geeft bij een verbouwing al veel voorpret en een veilig gevoel.

Foto: Pixabay