...

Onmisbare meubels in een modern interieur

Onmisbare meubels in een modern interieur

Onmisbare meubels in een modern interieur

Een modern interieur is de laatste tijd zeer populair. Wie aan een modern interieur denkt, denkt aan veel ruimte, strakke lijnen en een functioneel design dat toch een luxueuze uitstraling heeft. In zo’n interieur zijn er ook een paar eyecatchers die meteen de aandacht trekken. Strakke meubels en minimale decoratie, dat is waar een modern interieur voor staat. Wil jij ook een modern interieur? Deze meubels zijn onmisbaar voor het interieur van je dromen!

Minimalistisch design

In een modern interieur vind je niet meteen kleine spulletjes terug. Integendeel, dit interieur is minimalistisch ingericht. Het aantal meubels dat er staat, is eerder beperkt maar trekt wel meteen de aandacht. Daarnaast vind je in een minimalistisch interieur ook minimalistische kleuren terug, meer bepaald de basiskleuren zoals zwart, wit of grijs. Door deze kleuren overal door te trekken, creëer je een rustig interieur.

Strakke lijnen

Typerend aan een modern interieur: strakke lijnen. Beslis je om stoelen online te kopen? Let er dan op dat je kiest voor stijlvolle zetels, met strakke lijnen. Ook de salontafel of de stoelen moeten mooi bij het geheel passen, net als hoogglans meubels en kubistische vormen die het goed doen in dit soort interieur.

Haal de warmte in huis

Een modern interieur heeft nogal snel de neiging om koud aan te voelen. Door vooral met de kleuren wit, zwart en grijs te werken, heb je het idee dat je woning heel koel is ingericht. Wil je dat effect vermijden, integreer dan wat warme elementen. Een groot tapijt in een fluffy stof is een goed begin. Ook hout is een mooie toevoeging voor wat extra warmte.

Eyecatcher

In een interieur waar grijs, wit en zwart de bovenhand hebben, is het fijn om af en toe wat kleur toe te voegen. Dat maakt je interieur warmer en geeft het wat extra cachet. Vind je het fijn om kleur in details te laten terugkomen, kies dan voor kussens in een opvallende kleur zoals geel. Ook planten brengen meteen wat extra kleur in huis. Mag het wat meer zijn, kies dan voor een opvallende eyecatcher in een flashy kleur. In een kunstwerk bijvoorbeeld, in de vorm van een schilderij of een beeldhouwwerk, kan je heel wat kleur verwerken. Koop je je barstoelen online, kies dan niet voor saaie zwarte stoelen maar ga voor een kleurrijk exemplaar. Je kan ook zo’n barstoel in leder kopen, dat is een stof die prima past bij een modern interieur én de aandacht trekt.

Foto Pixabay