...

Mecdoux – ‘Go There With You’

Mecdoux, het alias van Thierry Von der Warth

Mecdoux, het alias van Thierry Von der Warth uit Tongeren, werd opgestart in 2021. De Spotify-teller tikt bijna 12 miljoen streams voor Mecdoux . “Mijn focus ligt vooral op Spotify, maar het zou geweldig zijn mochten mijn nummers ook gespeeld worden op de radio!” De Franse naam ‘Mecdoux’ betekent chille gast in het Nederlands. Het beschrijft hoe Thierry is als persoon, maar ook aan de chill en ontspannende muziek die hij maakt. “Dat is mijn doel, om relaxed en feelgood muziek te maken. Ik voer luisteraars graag naar een andere wereld, hun eigen wereld, aan de hand van mijn muziek. Voor de single ‘Go There Without You’ werkte ik samen met de Nederlandse singer-songwriter James Stefano. Hij nam op 18-jarige leeftijd deel aan Hollands Got Talent én The Voice of Holland. Vooral zijn internationale sound sprak me aan.

Mecdoux Go There With You

De single kwam uit op het Paraíso-label.

een éénnmalige DJ-set

Na een éénnmalige DJ-set op hun 100-dagen fuif, een set die ze voor de lol speelden, kregen ze plots heel wat boekingsaanvragen. “blijkbaar was die set wel oké”, lachen DJ’s  Tom Johnson en G-Force van het DJ-duo Tall & Small. Tegenwoordig staan ze op allerlei evenementen en is de lol nooit meer weggegaan. Na al die jaren kunnen ze al met een trots gevoel terugblikken op enkele hoogtepunten. “Eén van de vetste sets was op Tomorrowland, maar ook Sunrise festival, Marktrock Leuven en onze verschillende clubsets (Versuz, Carré, Ikon,..) staan in onze top 10”, zegt Johnson.

Allebei leerkracht

“Naast deejays zijn we ook al jaren actief als producers. In het dagelijks leven zijn we allebei leerkracht. Daarom zijn we minder productief dan andere collega-producers. Onze perfectionistische stijl zorgt ervoor dat het ook iets langer duurt voor we écht tevreden zijn over een track. Het geeft een enorme kick om een nummer zelf te creëren en nadien het publiek te zien losgaan. De single ‘Rich Kids’ is een radiovriendelijke housetrack. Met idolen als Sigala, Bakermat en Martin Garrix, is dat de richting die we willen uitgaan”, zegt G-Force.

Hoes Tall & Small Rich Kids

De single kwam uit op het Paraíso-label.