...

Animatie laten maken? 3 Tips

Animatie laten maken

Animatie laten maken? 3 Tips

Een animatie kun je laten maken voor diverse doeleinden. Je kunt het als communicatiemiddel gebruiken of bijvoorbeeld voor een presentatie voor je bedrijf. Iets uit te laten leggen of misschien voor school? Er zijn diverse redenen voor, maar het is niet per se het makkelijkste om te maken.

Waar wordt het voor gebruikt?

Een animatie kun je eigenlijk voor alles gebruiken wat je wilt. Al zou je bij wijze van een animatiefilmpje van iemand laten maken voor zijn verjaardag dan kan dat. Dat is alleen niet de meest voorkomende reden dat je een animatiefilmpje gebruikt. Maar het is dus niet onmogelijk.

Waar ze over het algemeen wel veel voor gebruikt worden is om iets uit te leggen. Je kent het wel je bent het nieuws aan het kijken en ze leggen iets uit over bijvoorbeeld een oorlog ergens. Aan de hand van de animatie tekenen ze dus de situatie en daarbij spreken ze iets in om de situatie te verduidelijken met een uitleg. Hierdoor begrijpen mensen het vaker en sneller. Ook is het uitleggen aan iemand anders hierdoor makkelijker.

Misschien heb je het wel eens in de les ergens ook gezien. Als er iets uitgelegd wordt over een bepaald onderwerp dan ook hier op dezelfde wijze als in het nieuws, wordt er een animatie gemaakt en daar wordt iets dus mee uitgelegd om ook hier de situatie te verduidelijken. Ook reclames gebruiken steeds meer animaties. Want een animatie kun je maken exact zoals je wilt waardoor je dus in het geval van een reclame het ook zeer kan verheerlijken.

Hoe laat ik dit maken?

Een animatie laten maken kun je simpel doen bij een bedrijf die zich hiermee bezig houdt. Allereerst beginnen zij met een analyse. Hier wordt het doel of het probleem besproken waar de animatie voor is. Daarna wordt er een storyboard gemaakt. Dit op basis van je bedrijf en te kijken naar wat voor bedrijf je bent en hoe het er allemaal uitziet. Op basis van de strategie van je bedrijf wordt de animatie dan gemaakt.

Uiteindelijk beginnen we met animeren. Als al het bovenstaande besproken en uitgezocht is. Het script en het storyboard is besproken en er is een akkoord gegeven dan wordt er begonnen met animeren. Het storyboard wordt geanimeerd en er worden teksten ingesproken voor de stukken. Hier begint dus echt de fase van het ontwikkelen van deze stukken. Als dit gedaan is dan worden de kleinere dingen gedaan zoals bijpassende muziek en geluidseffecten.

Zodra de animatie af is dan ligt de rest dus in jouw handen. Wij laten je niet gaan zonder even te bespreken hoe wij denken dat jij dit het best kunt inzetten en gebruik van kan maken. Wij kunnen een animatievideo strategie opzetten zodat je er zeker van bent dat deze animatie zoveel mogelijk mensen bereikt. Dit is je doel en wij hebben hard gewerkt aan de animatie. Wij weten hoe je de meeste mensen bereikt waardoor wij jou hierbij dus ook willen helpen. Kijk op de website indien je interesse hebt.