...

Een gratis schatting is goud waard

Een gratis schatting is goud waard

Een gratis schatting is goud waard

 Je woning laten schatten voor verkoop is altijd een goede keuze. Zo weet je meteen wat de marktprijs is van jouw pand en kan je met vol vertrouwen de vastgoedmarkt instappen. Laat dit dan ook over aan een expert. Deze personen weten hoe ze moeten schatten en welke factoren het zwaarst doorwegen bij de schatting van jouw woning. Op deze manier kan je vertrouwen op je eigen schatting en heb je de juiste tools om je eigendom te verkopen.

Hoe komt een schatting van je woning tot stand?

Online kan je een gratis schatting aanvragen van je woning op basis van de ligging, de oppervlakte, het aantal kamers en het bouwjaar. Dit is echter niet altijd accuraat aangezien het veel factoren die de waarde van je huis bepalen niet in kaart brengt. Daarom raden we je aan altijd een professionele schatter langs te laten komen. Op deze manier kan je zeker zijn dat de schatting getrouw is aan de realiteit. Let op, deze schattingen is niet altijd gratis.

Welke factoren dragen nu bij tot de waarde van jouw pand?

Het schatten van een woning is geen simpele klus en moet vanuit verschillende hoeken bekeken worden. Zo wordt er niet enkel rekening gehouden met ligging van je woning, de oppervlakte, het aantal kamers en het bouwjaar, maar ook met andere factoren. Natuurlijk is locatie van het grootste belang. De locatie van jouw woning bepaald grotendeels de prijs. Ligt jouw pand in een gegeerde stad? Dan zal dit meer waard zijn dan een vergelijkbaar pand in een dorp dat minder in de markt ligt. Ook de EPC van jouw woning is zeer belangrijk. Zeker met de stijgende energieprijzen houden meer en meer mensen dit in de gaten. Vaak krijg je een realistische prijs bij een gratis schatting van je huis of appartement.

Verder wordt er rekening gehouden met andere factoren zoals het renovatiepotentieel, speciale karakteristieken, de snelheid van verkoop in jouw buurt en de lokale huurprijzen. Ook houdt een goede schatter rekening met de Mobiscore, de demografische statistieken rond je woning en aanwezige parkeermogelijkheden.

Zijn alle schattingen van woningen gratis?

Je kan altijd rondkijken naar makelaars die een gratis schatting van je huis of appartement komen uitvoeren. Deze zijn vrijblijvend, al verwachten ze vaak wel dat je je woning of appartement uiteindelijk via hun verkoopt. Het is vandaag ook al mogelijk om je woning online gratis te laten schatten. Hou er rekening mee dat deze schatting niet zo accuraat zal zijn als die van een makelaar. Deze mensen staan iedere dag in het veld en kunnen dus de waarde van jouw woning het best inschatten. Een eerlijke schatting is nodig voor een vlotte verkoop en voor jouw tevredenheid. En dan is er met een gratis schatting van je huis helemaal niets mis.

Een gratis en vrijblijvende schatting wordt slechts door enkele makelaars aangeboden. Kijk dus eens rond in jouw buurt of een agentschap deze service aanbiedt. Ben je tevreden van hun werk? Dan kan je ook met hun in zee voor de verkoop van jouw eigendom. Je kan alvast eens hun werkwijze aftoetsen en evalueren of zij de beste optie zijn voor jou. Hou er rekening mee dat niet ieder kantoor dit doet en wanneer je kiest voor een kantoor die dit niet aanbiedt, je misschien een kost zal moeten betalen voor hun schatting. Ieder makelaarskantoor zal voor de verkoop een schatting uitvoeren. Indien je kiest voor een bureau die deze service niet in de kost verrekend en die dus gratis aanbiedt, zal je ook nooit voor onaangename verrassingen komen te staan.

Een woning verkopen is geen eenvoudige klus

Wanneer je een huis verkoopt komt daar veel bij kijken. Een correcte schatting – al dan niet een gratis schatting – van jouw woning kan al veel zorgen wegnemen. Zo kan je standvastig in je schoenen staan wanneer je een bod overweegt en ben je op de hoogte van de huidige marktwaarde van jouw woning. Ook zie jij misschien niet altijd de mogelijkheden die in jouw huis verscholen gaan. Een makelaar is opgeleid om jouw woning en haar volle potentieel te zien. Zo verkoop jij niet onder marktwaarde en kan je met een gelukkig gevoel jouw woning verkopen aan een eerlijke prijs.

Jouw woning laten schatten is dus van essentieel belang in het verkoopproces. Kijk rond in jouw buurt naar een makelaarskantoor die de schatting van jouw woning gratis wil uitvoeren. Voel je je goed bij de makelaar die een gratis schatting van je woning uitvoert, dan kan je er ook in zee mee gaan voor de verkoop.