...

Een echte safe space

Een echte safe space

Een echte safe space

Ieder persoon op de wereld houdt veel van gemak. Je zou zelfs kunnen zeggen dat we er allemaal niet genoeg van kunnen krijgen. Gemak komt in allerlei vormen en maten. iets kan jouw bijvoorbeeld gemakkelijk gemaakt worden, zodat jij lekker weinig werk hoeft te doen voor iets, wat dus leidt tot de conclusie dat je gemak toe wordt gediend. Maar naast dat iets jou gemakkelijk gemaakt kan worden, kun je je ook ergens op je gemak voelen. Er zijn diverse plekken waar je je op gemak kunt voelen en dit verschilt dan ook immens tussen iedereen.

Misschien vindt de een het wel fantastisch in een drukke club waar allerlei mensen bezweet tegen elkaar aan staan te dansen terwijl ze plakkerig zijn van de drank, en is deze persoon hier volledig op zijn gemak. Maar een ander kan dat nou juist afgrijselijk vinden en is veel liever op een rustige plek in het park naast een oude oma die de eendjes wat brood aan het voeren is. Maar er is een plek die iedereen gemeen heeft waar die zich op zijn of haar gemak voelt, en dat is de eigen kamer.

Alhoewel je je bijna altijd wel op je gemak voelt in je eigen kamer betekent dat niet dat er geen ruimte is voor verbetering, want dat is er namelijk altijd, overal. Je kamer is daarom ook vaak genoeg aan renovatie toe. Je wordt immers steeds ouder, en over de tijd is de tijd niet het enige dat veranderd, maar jijzelf natuurlijk ook. Het gebeurd ongelooflijk vaak dat iemand eerst iets leuk vindt, maar precies hetzelfde ding een paar jaar later helemaal niks meer vindt. Daarom moet je om de zoveel tijd je kamer weer even renoveren. Hoe doe je dat nou? In dit artikel ga ik een beetje vertellen over wat voor soort dingen je onder anderen kunt ondernemen om je kamer, of die van iemand anders, precies op de manier hoe jij wilt te krijgen.

Plaatsing van functionaliteiten.

Ten eerste kun je bijvoorbeeld gaan kijken naar of alle functionele objecten in je kamer wel staan op een uitermate goede plek. Zo niet, dan verplaats je dit op een manier hoe je er minder last van hebt, of gewoon hoe je er nóg meer van geniet. Dan is de flow van je kamer beter, waardoor jij je met het uiteindelijke resultaat meer op je gemak voelt.

Decoratieve toevoegingen

In je kamer kun je vaak ongelooflijk veel decoratie kwijt. Je hebt meestal meerdere plekken waar je dingen op kunt zetten of waar dingen onder kunnen staan. Misschien heb je wel een boekenplank waar je al je trofeeën op hebt staan, of kun je een fotolijstje met een mooie foto van bijvoorbeeld je familie op de plank zetten. Ook zijn stickers een veel gewild stuk decoratie. Bijvoorbeeld vrolijke stickers kinderkamer, zodat de kindertjes nog iets hebben om naar te kijken, zodat ze zich niet volledig vervelen in hun kamertjes. Schitterende muurstickers zijn fantastische vormen van decoratie die in eigenlijk iedere kamer passen. Dat komt natuurlijk door de grote hoeveelheid keuze!