...

Radio Radio Rand , de klank van het Pajottenland

Radio Radio Rand, de klank van het Pajottenland

Radio Radio Rand , de klank van het Pajottenland, kon 5 maanden na de start eindelijk ook zijn derde zender in gebruik nemen. Daarmee is Radio Rand nu ook veel beter hoorbaar in het ‘diepe’ Pajottenland.

Radio Radio Rand , de klank van het Pajottenland - whatsapp image 2022 03 18 at 171316

Radio Rand kreeg een vergunning voor drie zenders toegewezen bij de herveldeling van de radiofrequenties. De twee eerste zenders konden onmiddellijk ingeschakeld worden. Ze staan op het CC Westrand in Dilbeek (105.9 FM) en op de watertoren in Asse (106.4). Het zoeken naar een derde plaats in Gooik had meer voeten in de aarde. Eerst werd gemikt op het hoge Kesterheide, maar daar werd geen toelating gegeven.

Akkoord bereikt met voetbalploeg

Uiteindelijk werd er een akkoord bereikt met de voetbalploeg Kester Gooik en de gemeente. De antenne staat nu op een lichtmast aan het kunstgrasveld en de radio (103.9) vond een plekje in het clubgebouw. Sindsdien is Radio Rand veel beter te ontvangen in Gooik en de omliggende gemeenten.

Onlangs konden de lokale radio’s nog aansluiten op DAB+ waardoor ze ver buiten hun zendgebied te horen zijn. Radio Rand is ook bovendien via het internet wereldwijd hoorbaar.

Bron: Persinfo.org