...

Ammar blaast met ‘Terug Naar Vroeger’ nieuw leven in

Ammar, Nederlands-Turkse sensatie

Ammar, Nederlands-Turkse sensatie blaast met ‘Terug Naar Vroeger’ nieuw leven in het moderne levenslied. Na het succes van ‘Leef!’ van André Hazes en ‘Ik Ga zwemmen’ van Mart Hoogkamer, zal de 24-jarige Ammar uit Deventer waarschijnlijk vasthouden aan zijn debuutsingle ‘Terug Naar Vroeger’. Direct een hit in de Lage Landen. Met de release van zijn debuutsingle heeft Ammar Bozoglu een kinderdroom verwezenlijkt. Voor de ontluikende zanger begon het allemaal met een film op het populaire Dumpert-platform terwijl hij achter de toonbank van de kebabwinkel van zijn neef werkte en de onberispelijke, gepassioneerde Andre Hazes-klassiekers Versies zong. ‘Ik leef mijn leven’. Al snel werd de video meer dan 1 miljoen keer bekeken. Het evenement trok ook de aandacht van zijn landgenoot en artiest Snelle, die hem een ​​platencontract aanbood bij zijn muzieklabel Lieve Jongens.

Ammar Terug Naar Vroeger

De Deventenaar groeide op in de volkswijk

Met herkenbare videoclips en ondersteuning van The Companions en succesvolle producer Emile Hartkamp moderniseert en blaast Ammar het levenslied nieuw leven in met zijn originele debuutsingle, “Terug Naar Vroeger”. Hij was ook de eerste Nederlands-Turkse artiest in de Lage Landen die dit genre zong. Muzikaal werd hij geïnspireerd door de muziek van twee van zijn grote muzikale rolmodellen, Willie Alberti en Andre Hazes. Ammar’s debuutsingle “Terug Naar Vroeger” is nu beschikbaar. Muziekkenners voorspellen een mooie toekomst voor hem, en de 24-jarige zanger Ammar Bozoglu is snel gegroeid met zijn debuutsingle “Terug Naar Vroeger” die hoog scoorde. De Deventenaar groeide op in de volkswijk ‘Het Rode Dorp’, waar de volksmuziek van André Hazes niet weg te denken was in de straten en tijdens de plaatselijke tuinfeesten. Ammar had een moeilijke jeugd en ontdekte al snel dat muziek een geweldige uitlaatklep kon zijn.

Hij begon al op jonge leeftijd met zingen

Hij begon al op jonge leeftijd met zingen en liet zich inspireren door het Nederlandse Lied des Levens. De diepgang van het herkenbare verhaal en de teksten werkte zo motiverend dat hij besloot zelf te gaan zingen. Met passie en emotie legt hij zijn ziel in de liedjes die hij zingt. Toen een video van André Hazes die Ammar zingt achter de toonbank van de kebabzaak van zijn neef viraal ging op Dumpert en al snel meer dan een miljoen views verzamelde, ging de bal aan het rollen. Dit succes zorgt ervoor dat Ammar een van de vier “Hazessen” is die twee jaar geleden zijn uitgenodigd voor de Nationale Test van 2020. Ammar is een van de artiesten die samenwerkte met Trijntje Oosterhuis en Xander de Buisonjé aan “Een Ode Aan Hazes”. Al die aandacht bleef niet onopgemerkt, want Ammar tekende een platencontract met het platenlabel Lieve Jongens van dorpsbewoner en artiest Snelle. Die laatste is nu al erg enthousiast: “Ammar is het afgelopen jaar zowel persoonlijk als muzikaal gegroeid en ik heb hem goed in de gaten kunnen houden.

Direct geraakt door zijn oprechte emotie

Hij heeft een unieke keel en straalt zoveel positiviteit uit dat ik geloof dat iedereen van hem zal houden als hij zijn verhaal kan vertellen. Met zijn nieuwsgierigheid en harde werk denk ik echt dat hij een van de grootste artiesten van Nederland en Vlaanderen kan worden.’ Met zijn debuutsingle ‘Terug Naar Vroeger’ zet Ammar zich vastberaden in voor een modern, toegankelijk levenslied. Als je zijn videoclips beluistert of bekijkt, word je bijna direct geraakt door zijn oprechte emotie, maar ook door zijn hartverwarmende, innemende persoonlijkheid. Hij produceerde “Terug Naar Vroeger” met succesvolle producers Emile Hartkamp en The Companions, die ook de muziek voor Tino Martin componeerden. Natuurlijk is hij niet alleen tevreden, maar ook heel trots op het eindresultaat: “Ik ben opgegroeid in een volksbuurt en luisterde naar populaire volksmuziek. Ik heb er zin in om het genre op een moderne en eigentijdse manier te presenteren.

Benieuwd wat Vlaanderen te zeggen heeft

Ik heb alles wat ik in me heb in dit nummer gelegd, want ik heb hier ook mee aan geschreven. Ik hoop dat de boodschap ook overkomt bij de mensen thuis. Dat ze het nostalgische karakter, het ‘Terug Naar Vroeger’-gevoel, zelf ook ervaren. Natuurlijk heel blij dat Snelle en zijn team mij hun vertrouwen hebben gegeven en deze unieke kans om mezelf als zanger verder te ontwikkelen en te ontplooien. Dit is het muziekgenre waarin ik me thuis voel en ik wil een trotse ambassadeur zijn. Ik kijk er nu al naar uit om dit nummer live op het podium te spelen, voor publiek. Ik hoop ook binnenkort te gast te zijn in Vlaanderen, want ik weet dat velen van jullie houden van het lied van het moderne leven. Ik begrijp ook dat je veel nadruk legt op woorden en de prachtige gelaagdheid. Ik ben natuurlijk benieuwd wat Vlaanderen te zeggen heeft over mijn debuutsingle, en ik kijk er enorm naar uit om jullie binnenkort te zien”, jubelt Ammar enthousiast.

HIER kan je de videoclip ‘Terug Naar Vroeger’ van Ammar bekijken. De single is verschenen op het Lieve Jongens/ROQ ’N Rolla Music-label en is digitaal beschikbaar.