...

Dit zijn de 4 voordelen van lasersnijden

Dit zijn de 4 voordelen van lasersnijden

Dit zijn de 4 voordelen van lasersnijden

Een lasersnijmachine wordt steeds vaker gebruikt door bedrijven. Zo kan men met een lasermachine bijvoorbeeld tekst graveren op een oppervlak of producten markeren. Nog praktischer is het feit dat materialen gesneden kunnen worden met behulp van een lasersnijmachine. Dit is een thermisch snijproces waarbij gebruik wordt gemaakt van de warmte van een gefocuste laserstraal. Het oppervlak van het materiaal wordt dusdanig sterk verwarmd dat het materiaal smelt of zelfs verdampt. Daarbij wordt het materiaal zo het dat het plasma wordt. We bespreken vier voordelen van lasersnijden.

1 Zeer hoge nauwkeurigheid

Voor een constante hoge kwaliteit van sneden is een lasersnijmachine uitermate geschikt. Lasersnijden gebeurt zeer nauwkeurig, in die mate dat veel andere snijmethodes er niet aan kunnen tippen. We hebben het dan over sub-millimeter nauwkeurig. Voor een professioneel resultaat is lasersnijden daarom een uitstekende keuze.

2 Geen nabewerking nodig

Of je nu gaat laser snijden of gebruikmaakt van een lasersnijmachine, de structuur van het materiaal dat je ermee bewerkt wordt nauwelijks beïnvloed. Een laser zorgt dus voor rechte, sneden, waardoor het vrijwel nooit nodig is om het gebied rondom de snede of gravure met de hand (nabewerken) nog glad te maken.

3 Diverse materialen lasersnijden

Het snijden met een laser kan worden toegepast op een breed scala aan materialen. Zo is het mogelijk om veel verschillende kunststoffen te snijden. Ook kan met een laser hout, leer en textiel gesneden worden. Ook brandbare zaken als kurk, papier en karton kunnen gesneden en gegraveerd worden. Daarnaast kan metaalfolie met een dikte van maximaal 0,5 millimeter met een laser CO2 laser gesneden worden.

 

4 Snel resultaat en hoge productiecapaciteit

Ook op het gebied van snelheid is laser snijden een absolute verademing ten opzichte van andere snijprocessen zoals frezen of met de hand snijden. Lasers kunnen op zeer hoge snelheid snijden zonder aan nauwkeurigheid te verliezen, waardoor de snelheid van het productieproces omhoog kan en er dus meer geproduceerd kan worden. Dat maakt een lasermachine een uitstekende investering.