...

‘Onderling akkefietje leidt tot nieuwe single ‘Survival Mode’

‘Onderling akkefietje leidt tot nieuwe single ‘Survival Mode’ van 5 o’ Clock Shadow. Het nieuwste nummer van de vijfkoppige band 5 o’ Clock Shadow is uit het leven gegrepen. Chris, de zanger en songwriter van de goep uit het Gentse, en zijn vrouw reageren elk verschillend op een onderling akkefietje. De één wilt de ruzie minimaliseren en negeren, terwijl de ander er alles aan wilt doen om het uit te praten. Dat is vaak heel tegenstrijdig. Het nummer kreeg daarom de titel ‘Survival Mode’.

5 o’ Clock Shadow

Survival Mode’ van 5 o’ Clock Shadow is iets universeels

“Dat is volgens mij iets universeels”, zegt Chris. “Ik kan het niet wegsteken wanneer er ruzie is terwijl zij naar derden toe kan doen alsof er niets aan de hand is. Als je daar dieper over gaat nadenken, gaat dit over verschillen tussen karakters. Iedereen reageert anders op zaken en daar moeten we mee kunnen omgaan. Een ruzie met de persoon die je graag ziet is nooit fijn, zeker niet als men elkaar niet begrijpt. Nu, tussen mij en mijn vrouw gaat alles goed (lacht), maar uit deze uit het leven gegrepen situaties, haal ik inspiratie om nummers te schrijven waar anderen zich in kunnen herkennen”, zegt Chris.

5 o’ Clock Shadow geeft muziek innerlijke rust

“Muziek is voor mij een soort kunst. Dankzij het schrijven van muziek kan ik mijn emoties kanaliseren, anders vind ik geen innerlijke rust. Het doel is om mooie, melodische maar catchy nummers te schrijven die een universele snaar raken. We willen met ons verhaal de luisteraar ergens mee naartoe voeren. Wanneer we onze muziek kunnen laten horen aan de juiste luisteraar, dan zijn wij oprecht zeer blij. Een schilder wilt zijn schilderij tentoonstellen, wij willen onze muziek laten horen aan de wereld. Als dat lukt, krijg ik een ‘instant happiness’-gevoel”.

5 o’ Clock Shadow heeft genoeg nummers voor een album

“We hebben meer dan genoeg sterke nummers om een full album uit te brengen. De komende weken gaan we een strenge selectie maken van de nummers die we er zeker op willen. Het is de dag van vandaag heel moeilijk om naar buiten te komen met onze muziek, zeker als nieuweling. Gelukkig zijn er de digitale platforms zoals Spotify en iTunes. Zo kunnen we alvast onze muziek verspreiden. Natuurlijk staan we te popelen om te kunnen optreden met de band”, zegt een enthousiaste Chris.

'Onderling akkefietje leidt tot nieuwe single 'Survival Mode' - Logo Buzzard 3