...

5 tips voor een opgeruimd kantoor

tips voor een opgeruimd kantoor

5 tips voor een opgeruimd kantoor

Een opgeruimd kantoor draagt bij aan een hogere productiviteit van werknemers. Op een schone en opgeruimde werkplek is het gemakkelijker om je te concentreren. De kans is groot dat het er bij jou op kantoor niet altijd netjes uitziet, vooral in een drukke periode wordt het al snel een rotzooitje op veel werkplekken.

Toch is het van belang om de werkplekken op kantoor schoon en netjes te houden. Zelfs bij ongekende drukte, wil je weten hoe? Lees dan onderstaande vijf tips voor een opgeruimd kantoor!

Tip 1. Zorg voor voldoende opbergruimte

Voor iedereen die graag een opgeruimd kantoor wilt is het belangrijk om voor voldoende opbergruimte te zorgen. Veel kantoren hebben een gebrek aan opbergruimte, waardoor er simpelweg niet voldoende ruimte is om alle spullen netjes, geordend op te bergen. Niet zo gek dat deze spullen dan al snel gaan rondslingeren. Heb je geen grote kast op kantoor? Dan wordt het tijd om een grote kantoorkast aan te schaffen, zodat je altijd voldoende opbergruimte hebt. In de webshop van Archiefkasten-shop.be vind je een ruim aanbod kantoorkasten. Voor elke kantoorruimte is er wel een geschikte kast te vinden.

Tip 2. Voldoende afvalbakken

Ligt er regelmatig afval op werkplekken? Dan zijn er mogelijk te weinig prullenbakken aanwezig op kantoor. Om ervoor te zorgen dat afval netjes opgeruimd wordt en niet op de werkvloer belandt, is het van belang om voldoende afvalbakken op kantoor te hebben staan. Verspreid de afvalbakken over de hele werkruimte, zodat iedereen een afvalbak in de buurt heeft staan.

Tip 3. Bewaar niet alles

De kans is groot dat je ontzettend veel spullen op kantoor bewaard, echter is de kans groot dat er veel spullen bij zitten die eigenlijk best weggegooid kunnen worden. Op sommige kantoren wordt er zoveel bewaard met de gedacht dat het ooit weer eens gebruikt zal worden dat er genoeg opbergruimte aanwezig is, maar de opbergruimte toe is aan een opruimbeurt. Zitten de kasten bij jou op kantoor vol? Loop dan eens na wat er allemaal in de kantoorkast zit en wat nou écht bewaard moet worden. Alle andere spullen kunnen weggegooid worden.

Tip 4. Vast opruimmoment

Je kantoor opruimen is natuurlijk niet zo lastig, echter kost het wel de nodige tijd. Als je kantoor eenmaal netjes en opgeruimd is, dan is het verstandig om een vast opruimmoment in te plannen. Ruim je bureau bijvoorbeeld na elke werkdag op en ruim elke vrijdag de gehele kantoorruimte op.

Tip 5. Opbergbakje per werkplek

Om het kantoor netjes geordend te houden is het verstandig om per werkplek een opbergbakje te hebben. Zo kunnen alle werknemers eenvoudig hun persoonlijke spullen opbergen in het bakje op hun werkplek. Zo heb je geen last van rondslingerende papieren en spullen op elke werkplek.