...

5 leuke bestemmingen voor een weekendje naar Frankrijk

leuke bestemmingen weekendje weg Frankrijk5 leuke bestemmingen voor een weekendje naar Frankrijk

Heb jij ook zo zin om er komende zomer even tussenuit te gaan? Frankrijk is al jaren een van de meest populaire bestemmingen voor een weekendje weg. Het land heeft enorm veel mooie steden. Natuurlijk kent iedereen Parijs als ultieme bestemming voor een weekendje weg in Frankrijk. De kans is groot dat je ooit al eens in Parijs bent geweest, daarom hebben wij in dit artikel 5 leuke bestemmingen voor een lang weekend weg naar Frankrijk op een rijtje gezet!

1. Marseille

Wat grootte betreft is Marseille de tweede stad van Frankrijk. Het prachtige centrum met enorm veel bezienswaardigheden maakt deze Franse stad dan ook zeker een aanrader voor een weekendje weg!

2. Strasbourg

Hou jij van pittoreske gebouwen, gezellig pleintjes, middeleeuwse gebouwen, prachtige gevels en heerlijk eten? Dan is een weekendje naar Strasbourg absoluut een aanrader. Ervaar de gezelligheid in de hoofdstad van de Elzas.

3. Bordeaux

Voor liefhebbers van lekker eten, heerlijke wijn, oude kerken en musea is de stad Bordeaux absoluut een aanrader. Ook voor shopliefhebbers heeft deze stad genoeg te bieden.

4. Orléans

Midden in Frankrijk, net onder Parijs, ligt de prachtige stad Orléans. Soms wordt deze stad nog wel eens vergeten omdat het net onder Parijs ligt. Orléans ligt aan de Loire en heeft voor toeristen veel prachtige bezienswaardigheden te bieden.

5. Montpellier

Op zoek naar een levendige stad in Frankrijk voor een weekendje weg? De universiteitsstad Montpellier is dan zeker een aanrader. De stad ligt vlakbij de Middellandse Zee, dus mocht je ook willen genieten van strand en zee dan is Montpellier dé stad om naartoe te gaan!

Voor een stedentrip kun je natuurlijk een hotel boeken in de stad, maar als je een lang weekendje weg gaat is een vakantiehuisje net zo fijn. Zeker als je met kinderen op reis gaat. Zoek naar een vakantiehuis Frankrijk in de buurt van de stad die je wilt bezoeken.