...

Na corona zag René Karst zijn auto uitbranden

Na corona zag René Karst zijn auto uitbranden: “Gelukkig is hij vervangbaar”. 

Pech blijft de zanger van ‘Atje voor de sfeer’ en ‘Annemarie’ achtervolgen.

Pech blijft de Nederlandse zanger René Karst achtervolgen. In het voorjaar werd de zanger van ‘Atje voor de sfeer’ en ‘Annemarie’ keihard getroffen door het coronavirus, inclusief een hospitalisatie en herstel. Vorige week werd de slaap van het gezin Karst abrupt onderbroken. “Mijn vrouw schrok wakker van een explosie die ze buiten had gehoord. Het gebeurde dinsdagnacht. Het was iets na twee.

Ze sprak over een harde plof. Half slapend trok ze de gordijnen open en vervolgens zag ze dat onze wagen op de oprit stond te branden. We hebben meteen de brandweer gebeld en in afwachting van hun komst, trokken we naar buiten. Mijn dochter had hem nog volgetankt, dus stel je voor dat hij ontplofte. We waren allemaal meteen wakker. Opnames van de uitslaande brand deelde ik op mijn sociale media in de hoop dat er misschien getuigen zijn die iets verdacht hebben gezien. Ze mogen ons altijd een seintje geven, ook anoniem.

Na corona zag René Karst zijn auto uitbranden - René Karst autobrand
(Foto: House Of Entertainment)

Het onderzoek loopt nog, maar René heeft een sterk vermoeden dat ze het slachtoffer werden van een brandstichter. “Ik denk niet dat er iemand mij of mijn gezin iets persoonlijk wil aandoen, maar dat die persoon het eerder heeft gemunt op duurdere wagens. Met de auto is het klaar. Die is niet meer te herstellen. Uiteraard is dat niet prettig, anderzijds zijn we gewoon opgelucht dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Leuk is het niet, maar een wagen is gelukkig wel nog vervangbaar.

René Karst probeert het incident ondertussen te vergeten door zich te focussen op de promotie van zijn nieuwe single ‘Annemarie’. “In de Lage Landen zijn ze enthousiast. Ment heeft de clip in hoge rotatie staan én heel wat radiostations en Vlaamse fans stuurden mij al felicitatieberichten. ‘Annemarie’ combineert het beste van 2 werelden. Het is een feestelijk liedje met een radiovriendelijk karakter en daardoor de ideale opvolger van ‘Atje voor de sfeer’. Ik kijk er nu al naar uit om het in Vlaanderen te komen promoten. We zijn in aantocht.

Na corona zag René Karst zijn auto uitbranden - René Karst
(Foto: House Of Entertainmet)

Na corona zag René Karst zijn auto uitbranden - Logo House Of Entertainment