...

Coronabesmetting vastgesteld in WZC De Linde in Ronse

ronabesmetting vastgesteld in WZC De Linde te Ronse

Coronabesmetting vastgesteld in WZC De Linde in Ronse

In het woonzorgcentrum De Linde in Ronse zijn, ondanks de strike maatregelen, bij vijf medewerkers en twee bewoners besmetting met het coronavirus vastgesteld. Tevens zijn 6 bewoners met milde symptomen getest waarvan de uitslag tot op heden nog niet gekend is.

Directeur Tom Aelbrecht :

“Ondanks onze doorgedreven hygiëne en strikte maatregelen bij bewoners en medewerkers, werden toch besmettingen met het coronavirus vastgesteld. Waar er afgelopen vrijdag nog sprake was van één bevestigde besmetting bleek het effectieve aantal amper twee dagen later al toegenomen te zijn. Alle families werden reeds ingelicht. Daarnaast verzekeren wij dat alle bewoners met de juiste zorg en warmte verder worden omringd. Blijf vooral warme aanmoedigingen en kaartjes sturen. Ze geven onze medewerkers en bewoners de kracht om door te gaan.”

Sinds de vaststelling van de eerste besmettingen werd het outbreak-plan, dat grondig voorbereid was en klaarlag, geactiveerd. Er is voortdurend constructief overleg tussen het woonzorgcentrum, het Vlaams Agentschap Zorg en Gezondheid, de CRA-arts en het stadsbestuur. Uiteraard werden reeds de nodige maatregelen genomen.

· De positief geteste bewoners werden afgezonderd van de overige bewoners in een speciaal hiervoor omgevormde afdeling. Ze stellen het verrassend goed.

· De positief geteste medewerkers blijven thuis in ziekteverlof.

· De overige bewoners verblijven momenteel preventief in hun kamer.

· Tweemaal daags worden zowel de bewoners als medewerkers gecontroleerd. Van zodra er symptomen opduiken, worden er bijkomende testen afgenomen.

Tot slot sturen zowel bestuur als directie aan op bijkomende coronatests voor al het zorgpersoneel zodat op korte termijn de verspreiding kan ingedamd worden.

Tom Aelbrecht, directeur WZC De Linde

Luc Dupont, burgemeester

Wim Vandevelde, schepen van zorg