...

Onderneemster en psychologe Isabelle Ulenaers doet in coronatijden aan zelfzorg voor anderen

Onderneemster en psychologe Isabelle Ulenaers doet in coronatijden aan zelfzorg voor anderen en biedt mensen met problemen een luisterend oor.

Drie jaar geleden maakte Isabelle Ulenaers uit Geel een stevige carrièreswitch en werd de psychologe onderneemster. Als Skincare Product Developer ontwikkelde ze een succesvolle lijn van 100 % vegan natuurlijke verzorgingsproducten, die ze onder de SELF-merknaam op de markt brengt. De grote publieke waardering vertaalde zich inmiddels in enkele mooie prijzen. Zo werd Isabelle vorig jaar nog bekroond met de titel van ‘Vrouwelijke beloftevolle onderneemster van het jaar’ en werd ze naast Gert Verhulst door SD Worx uitgeroepen als ‘Wonderneemster van het jaar’. In volle coronacrisis steekt Isabelle nog een tandje bij,

want naast haar beroepsactiviteiten en de zorg voor haar gezin, maakt in de huidige crisis ook ruimte vrij voor zelfzorg voor anderen. “Psychologie zit in mijn bloed. Het is altijd mijn passie geweest om anderen te begeleiden in hun dromen, angsten en verlangens, met een flinke portie selfcare als rode draad. Want yes, het zit allemaal in je hoofd. Precies daarom is mentale gezondheid zo belangrijk! Het baart me zorgen dat er dezer dagen zo weinig over eenzaamheid wordt gesproken, de schaduwzijde van social distancing. In heel wat studies wordt ‘eenzaamheid’ wel eens een stille moordenaar genoemd en dat heb ik ook onthouden uit mijn jarenlange praktijkervaring. In deze tijden is het ontzettend belangrijk dat we er voor elkaar zijn, maar niet alles is voor iedereen even makkelijk en bespreekbaar.

Onderneemster en psychologe Isabelle Ulenaers doet in coronatijden aan zelfzorg voor anderen - Isabelle Ulenaers
(Foto: Isabelle Ulenaers / SEL)

In deze situatie worden heel wat gezinnen geconfronteerd met meer stress, is er meer ruzie, groeit het ongeduld, het onbegrip en de angst. Mensen die in zo’n situaties zitten en daarover in volle vertrouwen willen praten, klagen of hun gedachten en angsten willen delen, mogen altijd een mailtje sturen naar isabelle@naturalself.eu. Naar best vermogen krijgt iedereen van mij op een discrete manier een spontane reactie. Op deze dagen wil ik graag een luisterend oor zijn en binnen mijn mogelijkheden mensen verder helpen. Als ik kijk naar hoeveel mailtjes er sinds zaterdagavond al zijn binnengekomen, kan ik alleen maar vaststellen dat er heel wat mensen zijn die er nood aan hebben. Zelfzorg, één van de belangrijkste bouwstenen van het leven, ondersteun ik graag waar mogelijk”, zegt Isabelle Ulenaers.