...

Is Carnaval Aalst een antisemitische optocht?

Is Carnaval Aalst een antisemitische optocht? - IMG 4505

Is Aalst Carnaval een antisemitische optocht? De vraag stellen is ze beantwoorden Neen! Het is gewoon een stoet vol leute en plezier waar iedereen door de mangel wordt gehaald. Als je opduikt in de carnavalstoet van Aalst dan mag je zeggen dat je iets betekent. Maar gisteren werd de 92e stoet met argusogen bekeken en nationale en internationale hoogwaardigheidsbekleders rolden over mekaar om de stoet zo veel en zo stoer mogelijk te veroordelen.

prins carnaval 2020 Aalst Yvan

De eerste reactie kwam van onze premier ad interim Sophie Wilmès. Het was deze lieve dame die ervoor zorgde dat Geertrui Windels (Echtgenote Herman van Rompuy), als schepen weggepest werd uit het gemeentebestuur van Sint-Genesius-Rode. Het is ook dezelfde dame die akkoord gaat met een verhoging van het budget voor Europa met 1,2 miljard. Terwijl ze zelfs geen enkele beslissingsmacht heeft wat dat betreft.

Is Carnaval Aalst een antisemitische optocht? - IMG 4526

Zij mag zich enkel  bezig houden met de regering van (mis)lopende zaken. Deze dame verklaarde gisteren ik citeer:”Joodse karikaturen doen afbreuk aan de reputatie van ons land”. En nog:“Het gebruik van stereotypen brengt het samenleven in gevaar”. Hoe wereldvreemd moet je zijn om dergelijke reactie de wereld in te sturen.En het wordt nog straffer er moet een onderzoek gevoerd worden door justitie of er gebeurtenissen hebben plaats gevonden die in strijd zijn met de wet. Ondertussen gaan gevangenen lopen, komen er illegale immigranten bij, ontspoord de begroting maar dat is geen probleem! Wel Aalst Carnaval.

Is Carnaval Aalst een antisemitische optocht? - IMG 4567

En net als je denkt nu hebben we alles gehad komt het American Jewish Committee met een eis tot onderzoek van de Europese commissie. Wat hadden ze nu gedacht? dat na de commotie van verleden jaar de Aalsterse carnavalisten braaf gingen doen wat zij verlangden?

Is Carnaval Aalst een antisemitische optocht? - IMG 4528

als je Aalst carnaval wil begrijpen dan doe je er het best aan een beetje het oiljsters (Aalsters) te verstaan. Ik zal om te beginnen eens uitleggen wat die mieren betekenen. “mier” heeft in het Aalsters dialect twee betekenissen. 1) het beestje mier. 2) een muur. Dus de betekenis is : Klaugmier ( klaagmuur) En NIET zoals ik op Joodse fora zag dat de Joden met ongedierte werden vergeleken. nog zo eentje: Slecht weir in de stoet, onzjier was zeker ne j…” vertaalt:”slecht weer in de stoet, O.L. heer was zeker een jood” jood in het Aalsters Joed (zie foto)

Is Carnaval Aalst een antisemitische optocht? - IMG 4694

Wij waren in Aalst voor verslaggeving en zelf hebben we niks antisemitisch of kwetsend in gans de optocht gezien. Iedereen gaat door de mangel. En zoals burgemeester D’Haese zei:” arm wordt rijk, rijk wordt arm, blank wordt zwart, zwart wordt blank enz…Kortom diegen die problemen hebben met deze optocht snappen niks van Aast Carnaval en zijn wereldvreemd. We geven nog even mee dat er tot op dit moment nog geen enkele klacht in Aalst is ingediend. Maar wat niet is kan nog komen! Nu waren er een zes-tal losse groepen die de draak stak met de Joden. Hopelijk gaat de storm nu liggen of anders is volgend jaar de helft van de losse groepen “Joods”. Bij leven en welzijn tot volgend jaar.

Voor meer foto’s klik hier