...

Thomas Van Achteren en Steve De Schepper vervoegen de cast van Sneeuwwitje

Thomas Van Achteren en Steve De Schepper vervoegen de cast van Sneeuwwitje - Logo deep bridge 1

Ketnet-wrapper Thomas Van Achteren en Steve De Schepper vervoegen de cast van ‘Sneeuwwitje’

Deze week zijn de repetities gestart voor ‘Sneeuwwitje’, de opvolger van ‘Doornroosje’ en ‘Assepoester’, een volledig nieuwe musical die producent Deep Bridge creëert voor jong én minder jong. Vanaf eind februari schittert Maureen Vanherberghen als ‘Sneeuwwitje’ in Antwerpen (Theater Elckerlyc), Gent (Capitole), Plopsa De Panne (Proximus Theater) én Hasselt (Ethias Theater). Voor de voormalige Ketnet-heldin, zangeres en radiopresentatrice is het haar eerste dragende hoofdrol, waarbij ze op het podium (al dan niet) wordt wakker gekust door haar prins Aaron Deveene (Jesse uit ‘Thuis’). Ze kijkt in ‘de spiegel’ bij Charlotte Campion (‘Assepoester’) en ze moet afrekenen met stiefmoeder Jasmine Jaspers. En het wordt nog straffer, want naast opnieuw de invulling van een nieuwe rol voor het duo Jasmine Jaspers en Laurenz Hoorelbeke vervoegen Ketnet-wrapper Thomas Van Achteren en Steve De Schepper deze productie. Voor Thomas wordt het zijn eerste rol in een musical, maar de voormalige Bandits-bassist ziet het helemaal zitten: “We zijn deze week goed begonnen met repeteren. Welke rol ik invul, laat ik nog even in het midden. Dat ontdekt het publiek wanneer ze naar de voorstelling komen kijken.

Sneeuwwitje’ speelt vanaf  22 februari in het Antwerpse Theater Elckerlyc en beleeft op zondag 1 maart haar feestelijke première. Tickets en info: www.deepbridge.be

Thomas Van Achteren en Steve De Schepper vervoegen de cast van Sneeuwwitje - Thomas Van Achteren en Steve De Schepper
(Foto: Deep Bridge)

Het blijft nog even een mysterie welke rol ze beiden gaan spelen, maar met het toevoegen van Thomas Van Achteren en Steve De Schepper worden er weer 2 kleppers toegevoegd aan ‘Sneeuwwitje’. Hij was 4 jaar bassist bij de Gizonband die in 2011 werd omgedoopt tot Bandits. Samen met Jasper Publie, Tim Tielemans en Toon Smet vormde hij 6 jaar mee het gezicht van de populaire band, maar de doorbraak bij het grote publiek kwam 5 jaar geleden toen Thomas Ketnet-wrapper werd en bij de jongerenzender uitgroeide tot één van de vaste waarden. “Maureen Vanherberghen ken ik goed, want zij kwam bij mij in de studio al regelmatig langs door haar medewerking aan de Ketnet-serie ‘Helden’. Verder is meespelen in ‘Sneeuwwitje’ nieuw en spannend, want het is mijn eerste musicalrol. Ik heb toegezegd toen de productie mij vertelde over de nieuwe plannen en de gloednieuwe, eigentijdse versie die ze aan dit bekende sprookje dadelijk geven. Het ging mij vooral over de invulling, de humor, het ontroerende, meeslepende maar tevens verrassend originele, waardoor ‘Sneeuwwitje’ plots iets nieuws wordt dat zonder twijfel alle leeftijden zal boeien. Ik heb er ontzettend veel zin in en ben razend benieuwd naar de reacties van het publiek”, zegt Thomas enthousiast.

Creatieve duizendpoot
En dan is er nog de Gentse karakterkop Steve De Schepper. Als hij voorbijloopt denk je: “Ik ken die man, maar van waar?” Van opleiding is Steve acteur, maar de creatieve duizendpoot zingt, regisseert en produceert. Hij schitterde in de meest uiteenlopende genres, van opera, operette, musical, avant-garde én kindertheater, want zo veelzijdig is deze kerel. Het liefst van al combineert hij de verschillende disciplines en hoe straf hij wel is, bleek toen hij de rol van Zonnebloem neerzette in de succesvolle musical ‘Kuifje’. In ‘Sneeuwwitje’ maken we dadelijk kennis met een nieuw kantje van Steve, want als er één ding is waar hij steengoed in is, dan is dat mensen verrassen. Steve weet hoe je een publiek vanaf het eerste moment moet inpakken. “Meespelen in een sprookjesmusical is één van de leukste dingen en toen ze mij vroegen voor ‘Sneeuwwitje’, heb ik onmiddellijk toegehapt, want het verhaal dat we gaan vertellen is zo uniek, wervelend, vernieuwend én met de zekerheid dat jong en oud hier veel plezier gaan aan beleven. Wees gerust!”.

De nieuwe versie van de sprookjesmusical ‘Sneeuwwitje’ speelt vanaf  22 februari in het Antwerpse Theater Elckerlyc en trekt net als ‘Assepoester’ en ‘Doornroosje’ aansluitend op tournee door Vlaanderen. Voor tickets en info, www.deepbridge.be

Thomas Van Achteren en Steve De Schepper vervoegen de cast van Sneeuwwitje - Affiche sneeuwitje 1