...

Ieder jaar bijna 3.000 woninginbraken in Antwerpen

slotenmaker in Antwerpen
slotenmaker in Antwerpen

Ieder jaar bijna 3.000 woninginbraken in Antwerpen: voorkom dat u slachtoffer wordt!

Jaarlijks vinden er in Antwerpen circa 3.000 woninginbraken plaats. Met name de donkere herfst- en wintermaanden zijn populair onder inbrekers. Ook in de vakantieperiodes slaan inbrekers geregeld hun slag. Doordat mensen hun locatie op openbare profielen op social media delen, weten inbrekers precies bij welke huizen zijn in alle rust hun gang kunnen gaan. Niet voor niets wordt sterk aangeraden om vakantiefoto’s pas na de vakantie, of op een afgesloten profiel te delen met vrienden en familie. Ook doet u er verstandig aan de lampen in huis automatisch in te schakelen als het donker wordt. Hiertoe heeft u steeds meer mogelijkheden, met de slimme verlichting die hedendaags wordt aangeboden.

Naast enige voorzichtigheid bij het delen van foto’s en het gebruik van slimme lampen, is er meer mogelijk. Heeft u bijvoorbeeld al beveiligingscamera’s aan de gevel van uw woning bevestigd? In dit artikel zetten we nog enkele andere opties voor u op een rijtje. Het helpt u de kans op een inbraak te minimaliseren.

Nieuw hang- en sluitwerk op uw ramen en deuren plaatsen

Een goede eerste stap in een verbeterde beveiliging van uw woning is het laten plaatsen van nieuw hang- en sluitwerk. Kies bij voorkeur voor sloten, die gekeurd zijn door een externe partij. Zo weet u zeker, dat de sloten bestand zijn tegen de meest voorkomende vormen van inbraak. Kies bovenal voor sloten met een anti-kerntrekbeveiliging. Al jaren behoort kerntrekken tot de meest gebruikte inbraakmethodes. Bij kerntrekken wordt er een schroef of spijker in de cilinder van het slot geslagen. Met een klauwhamer of koevoet kan de cilinder vervolgens verwijderd worden.

Tip: laat u adviseren door een slotenmaker in Antwerpen, wanneer u nieuw hang- en sluitwerk plaatst. Zelf nieuwe sloten plaatsen blijkt vaak lastig te zijn.

Een alarmsysteem installeren binnen uw woning

Naast goede sloten is ook een alarmsysteem onmisbaar. Met een alarmsysteem schrikt u inbrekers af, op het moment dat zij het hang- en sluitwerk open weten te breken. U kunt een dergelijk systeem tegenwoordig geheel naar eigen inzicht samenstellen. Kies voor een combinatie van bewegingssensoren, magneetcontacten en bijvoorbeeld mistgeneratoren.

Het wordt afgeraden om een pakket bij de bouwmarkt te kopen. Deze pakketten sluiten vaak niet goed aan op de risico’s in de beveiliging van uw woning. Een slotenmaker kan u helpen bij het maken van een analyse van deze risico’s. Op basis van zo’n analyse kunt u vervolgens zelf een inbraakpreventiesysteem samenstellen.