...

Bespaar op jouw internet als Belg

bespaar op internet

Bespaar op jouw internet als Belg

Het is algemeen geweten dat wij als Belg veel te veel betalen voor ons internet. Wij betalen zelf tot 3x meer dan onze buurlanden voor internet en in Roemenië is het zelf zo dat wanneer je daar een mobiel abonnement neemt je 18x meer data krijgt voor hetzelfde geld. Het is duidelijk dat de prijzen voor telecom in België veel te duur zijn en dat heeft alles te maken met het aantal internet providers in België. Er zijn namelijk niet al teveel partners om uit te kiezen evenals heeft Proximus alle rechten op de telefoonkabel en Telenet de rechten op de TV kabel. Dit zijn de enige mogelijkheden om stabiel internet bij je thuis aan te bieden en dus hebben in feite deze 2 prodivers alle macht in België. Tevens blijven deze 2 providers ook hun prijzen verhogen, dus het ziet er niet naar uit dat we ons record voor duur internet snel zullen weggeven.

Er zijn toch meerdere providers in België?

Het klopt dat er meerdere providers zijn in België die internet aanbieden. Denk maar aan Scarlet en Orange. Deze providers hebben zelf niet de rechten op de kabel, maar deze huren dan weer het stuk netwerk van Proximus of Telenet. Ze kunnen wel goedkopere prijzen aanbieden, maar gaan dan in grote waarschijnlijkheid minder diensten aanbieden om toch wat goedkoper internet te kunnen aanbieden.

Bespaar op internet door te besparen.

De meeste Belgen zitten bij Telenet of Proximus en betalen dan ook de hoogste prijs. Door te vergelijken kom je snel te weten welke providers nog internet bij jou kunnen aanbieden en aan welke prijs. Ben jij tevreden over de diensten van Proximus? Dan kunnen wij altijd aanraden om eens te kijken naar Scarlet. Scarlet is namelijk het dochterbedrijf van Proximus en hebben een totaal pakket waar je bijna 50% minder betaald voor bijna hetzelfde. Zeker een aanrader. Ook gsm abonnementen vergelijken is zeer interessant. Hier zijn meer providers te vinden en kan je ook veel meer besparen op de kosten voor internet.