...

Jonas Van Thielen wordt ‘Urbanus’ in de musical

Jonas Van Thielen wordt ‘Urbanus’ in de musical - Logo deep bridge 1

Vanaf 16 oktober 2020 kan je in Theater Elckerlyc in Antwerpen, Capitole Gent en het Hasseltse Ethias Theater gaan kijken naar ‘Urbanus, de musical’. Op basis van heel het geschifte oeuvre van Urbanus en Willy Linthout, schrijft en regisseert Stany Crets een gloednieuwe musical voor de jeugd, van 2 tot 215 jaar. “Het was geen makkelijke oefening, maar met Jonas Van Thielen denk ik dat we de geknipte persoon hebben gevonden voor de dragende rol van ‘Urbanus’”, zegt Stany Crets. Op 13 december maakt producent Deep Bridge bekend wie de andere rollen spelen.

Het was voor de 33-jarige Jonas Van Thielen een verrassing van formaat toen hij een telefoontje kreeg van scenarist-regisseur Stany Crets met de mededeling dat hij de hoofdrol beet had in ‘Urbanus, de musical’. Van Thielen studeerde af aan het Leuvense Lemmensinstituut en volgde aansluitend een 2-jarige opleiding ‘Acting Course’ aan de London Academy of Music and Dramatic Art. Als presentator werkte hij mee aan de 1ste en 2de reeks van ‘Ten oorlog’. Hij was te zien in de 1ste reeks van ‘16+’ en speelde gastrollen in de tv-series ‘Met man en macht’, ‘In Vlaamse Velden’ en ‘Vriendinnen’.

Jonas Van Thielen wordt ‘Urbanus’ in de musical - Jonas Van Thielen 1
(Foto:) Tom Verbruggen)

Momenteel schittert hij als zwarte piet in de nieuwe Ketnet-reeks ‘Dag Sinterklaas’. Van televisie naar het theater is voor Jonas een kleine stap: “Ik heb theaterervaring opgedaan tijdens mijn 3 solovoorstellingen (o.a. ‘De Leeuw van Vlaanderen, een tribute’ en ‘Live Achievement’). Ik besef dat ik straks een enorme kans krijg om mij te tonen aan het grote publiek en met de goedkeuring van Urbanus en Willy Linthout, ga ik er alles aan doen om er een fijne voorstelling van te maken. Wie mij kent, weet dat Urbanus en zijn repertoire voor mij geen onbekenden zijn, integendeel. Een tijdje geleden heb ik de grappigste man van Tollembeek nog geïmiteerd in het vtm-programma ‘Tegen de sterren op’. Na afloop kreeg ik een massa complimenten.

Jonas Van Thielen wordt ‘Urbanus’ in de musical - IMG 2723

Naast Bob Dylan is Urbanus ontegensprekelijk de grootste folk-singer-songwriter van zijn straat”, zegt Stany Crets, die aanstipt dat hij straks een échte musical gaat maken, met alle toeters en bellen die bij een musical horen. Over de schouders kijken Urbanus en Willy Linthout mee naar deze productie. Uiteraard krijgen ook de muziek en de talloze meezingers, zoals ‘Bakske vol met stro’, ‘Hittentit’, ‘Poesje stoei’, ‘Madammen met een bontjas’, ‘De aarde’ en nog een 15 tal andere een prominente plaats.

Jonas Van Thielen wordt ‘Urbanus’ in de musical - Affiche Urbanus De Musical

Vanaf 16 oktober 2020 kan je naar ‘Urbanus, de musical’ in Antwerpen (Theater Elckerlyc), Gent (Capitole) en Hasselt (Ethias Theater). Tickets bestel je op www.deepbridge.be