...

Je pijn gemakkelijk verlichten met een TENS apparaat

pijn verlichten met een TENS apparaatWe hebben allemaal wel eens te maken met lastige pijnen, maar op welke manier kunnen we dit het beste aanpakken? We kunnen naar de dokter gaan, naar de kinesist, we kunnen medicijnen nemen en we kunnen zalf smeren. Echter is het mogelijk dat al van deze zaken de hulp niet bieden die we wensen. In dat geval kan een TENS apparaat zeker een mogelijkheid zijn om als oplossing te dienen. TENS wordt jaar na jaar bekender en het is een pijnbestrijding die wordt aangeraden door verschillende medici.

Bij welke pijn kan TENS een oplossing bieden?

Er zijn verschillende soorten pijnen waarbij TENS een oplossing kan bieden. Zowel voor chronische pijn, als voor tijdelijke pijnen kan dit toestel werken. Denk bijvoorbeeld maar aan pijn in de rug. Zowel voor hoge rugpijn, als voor lage rugpijn en voor pijn in het midden van de rug, kan een TENS apparaat de pijn onderdrukken. Andere pijnen waarvoor je het toestel kan gebruiken, zijn onder andere bij pijn op de slijmbeurs, bij hoofdpijn, bij een hernia, bij een pijnlijke ontsteking aan de gewrichten, bij pijnlijke artritis en bij nog vele andere pijnen. Dit apparaat zorgt er dus voor dat je minder pijn hebt, of dat de pijn verdwijnt. Echter moet je opletten met het effect van TENS apparaten, want dergelijk apparaat kan de pijn wel verzachten, maar het doet niets aan de oorzaak ervan.

De werking van TENS apparaten

TENS apparaten bestaan in verschillende soorten. Uiteraard gaat dit apparaat mee met onze moderne tijd en kan deze gestart worden vanaf de smartphone. Er zijn TENS apparaten die je dus kan beheren vanaf je mobiele toestel, wat uiteraard erg handig is. Wat zeer positief is, is dat een TENS apparaat wel degelijk werkt. Dit is namelijk klinisch bewezen, hetgeen betekent dat het je pijn wel echt kan verlichten. Als je nog niet bekend bent met TENS, zal je waarschijnlijk graag willen weten hoe de werking ervan in elkaar zit. Deze manier van pijnbestrijding werkt namelijk via elektrische pulsen die via de elektroden naar je lichaam worden gestuurd. Deze elektrische pulsen moeten natuurlijk op een aanvaardbare manier overgedragen worden naar de zenuwen onder je huid. Dit gebeurt met een soort van golfbeweging waarvan je de sterkte zelf kan instellen. Je geeft dus zelf aan hoe hard de elektrische pulsen mogen overdragen worden naar jouw lichaam.

Spierpijn door sporten

Mensen die gaan sporten, krijgen wel eens te maken met lastige, stramme spieren en vervelende spierpijnen. Ook in dat geval kan TENS wonderen doen. Dit kenmerkt meteen welke veelzijdigheid dit apparaat kan bieden. Na een stevige sporttraining, of na een kwetsuur met spierpijnen kan dit apparaat gebruikt worden. Wanneer het gebruikt wordt na een training, is het doel van TENS vooral de opbouw van spieren. Als sporter wil je natuurlijk niet dat je spieren gaat verliezen en dat is iets wat TENS apparaten voorkomen. Dit betekent dus dat je je spieren kan trainen met TENS. Uiteraard worden veel sporters hier blij van!