...

Wat is een creditcard en wat zijn de voordelen?

creditcard voordelen

Wat is een creditcard en wat zijn de voordelen?

Een creditcard is vergelijkbaar met een bankpas, echter krijg je maandelijks achteraf pas een rekening thuisgestuurd van je betalingen. Zo betaal je dus eigenlijk achteraf met een creditcard. Bij een creditcardbetaling wordt er dus niet meteen geld van je rekening afgeschreven, maar pas aan het einde van de maand.

Een creditcard kan je bij vrijwel alle belgische banken aanschaffen. De kosten van een creditcard zijn enorm verschillend, daarom is het verstandig om te vergelijken. Bijvoorbeeld via Credit-cardaanvragen.nl. De maandelijkse rekening van de creditcard betalingen kan soms in meerdere termijnen terug betaald worden. Bij de meeste creditcard aanbieders betaal je enkel rente als je de maandelijkse rekening niet hebt betaald, maar bij sommige betaal je altijd een percentage rente over je aankopen.

Wereldwijd betaalgemak en aankoopbescherming

Het grootste voordeel van een creditcard is het wereldwijde betaalgemak. Je kan dus niet alleen in België of Europa betalen met een creditcard, maar overal in de wereld. Waar je ook naartoe gaat in bijna alle landen is een creditcard het beste betaalmiddel als je er tijdelijk verblijft. Zo hoef je niet met lokale valuta te betalen. Gewoon simpel met je creditcard. Een creditcard wordt dus veel gebruikt door reizigers. Dit begint als bij het boeken van een vliegtickets, hierbij is vaak een creditcard vereist. Als je betaald met je creditcard dan profiteer je bij de meeste creditcardmaatschappijen van een aankoopbescherming. Wordt je opgelicht? Dan wordt het bedrag niet afgeschreven en ben je verzekerd.

Nog meer voordelen

Naast hierboven genoemde voordelen heeft het gebruiken van een creditcard nog veel meer voordelen. Hieronder hebben wij de belangrijkste op een rijtje gezet:

  • Achteraf betalen
  • Je kunt geld uitgeven als je tijdelijk geen saldo op je rekening hebt
  • De keuze op aankoopbedragen gespreid te betalen
  • Een betaling kan geannuleerd worden als een bestelling niet aankomt
  • Aankoopbescherming bij de meeste creditcard aanbieders
  • Overal ter wereld kan je betalen met een creditcard