...

Antwerpse Waagnatie barst uit z’n voegen voor 2de Cocô Locô

-Antwerpen 30 oktober 2019- Ze waren met meer van 5000, de jongeren die donderdagavond vlotjes de weg vonden naar de Antwerpse Waagnatie voor de 2de editie van ‘het grootste Halloweenfestival van België’, Cocô Locô. “Naast het nieuwe bezoekersrecord, breekt het festival definitief door bij een gevarieerd publiek dat houdt van Halloween. Chapeau voor onze festivalgangers die veel tijd en moeite staken in hun zoektocht naar kleurrijke outfits, originele make-up en grimmage of schitterende face jewels. De sjieke, stijlvolle feestkleding is onderdeel van de totaalbeleving. Op Cocô Locô vieren we respectvol ‘het feest van de doden’, met vuurspuwers, acrobaten, een klank- en lichtspektakel en dansbare muziek”, zegt Bjorn Swennen namens het organiserende HAP Group.

Aagje en Sander 

De Cocô Locô-festivalgangers waren al vroeg op de afspraak en dat tot grote vreugde van de Vunzige Deuntjes die de avond openden. Tijdens hun geslaagde optreden bereikte de griezelig geklede MNM-dj Sander Gillis eindelijk de Antwerpse Waagnatie. Op de middag was de populaire radio-dj gedropt in Vlaanderen en dankzij de hulp van de luisteraars slaagde hij erin om zijn tocht succesvol af te ronden op de feestlocatie. Via de MNM-app werd door meer dan 30.000 mensen, een nieuw record, de tocht van Sander op de voet gevolgd. “Ik ben iedereen dankbaar die mij geholpen heeft, onderweg en online. Ik laat mijn voeten dadelijk wat rusten en strek met alle plezier de dansbenen, want de nacht is nog jong”, zei Sander enthousiast.

Antwerpse Waagnatie barst uit z’n voegen voor 2de Cocô Locô - Pocô Locô 2019
(Foto’s: House Of Entertainment)

Naast de dj-sets van o.a. Lady S, Partyshakerz, Omdat Het Kan Soundsystem met Olga Leyers, Papi Chulo Soundsystem, DJ Licious én de dj-battle van DJ F.R.A.N.K. versus DJ Ward, scoorde de West-Vlaamse en voormalige turnkampioene Aagje Vanwalleghem bij het publiek met enkele van haar turnmoves. “Een comeback is niet aan de orde”, zei ze na afloop lachend, “het was even improviseren op de podium catwalk, want er stonden en lagen allemaal drinkbekers en slingers waar ik over heen moest flickflacken, maar ik ben blij dat ik nog eens enkele turnmoves kon tonen aan het publiek. Onze kindjes zijn gek van Halloween en ik moet zeggen dat ik meer dan aangenaam verrast ben hoeveel volwassenen er vanavond verkleed zijn en helemaal opgaan in deze unieke sfeer. We zijn blijven hangen en gebleven tot in de vroege uurtjes, net omdat we ons zo goed hebben geamuseerd.”

Locatie

Het staat zo goed als vast dat er volgend jaar een 3deeditie komt van ‘Cocô Locô’, maar de kans is groot dat organisator HAP Group dan moet uitwijken naar een andere, grotere locatie. Bjorn Swennen: “We zitten hier aan de maximale capaciteit, maar samen met de mensen van de Waagnatie bekijken we tijdens onze evaluatie of een uitbreiding nog mogelijk is. De kans bestaat dat het niet lukt en in dat geval wijken we de komende Halloween uit naar een grotere locatie in het Antwerpse. Luxeproblemen, maar die pakken we de komende weken aan. Eerst nog even genieten van deze, geslaagde 2de editie.”

Antwerpse Waagnatie barst uit z’n voegen voor 2de Cocô Locô - Logo House Of Entertainment