...

Bekend Vlaanderen is laaiend enthousiast over ‘La Cage Aux Folles’

Bekend Vlaanderen is laaiend enthousiast over ‘La Cage Aux Folles’ - Logo deep bridge 1

“Dit hebben we in Vlaanderen al lang niet meer gezien!” 

Woensdagavond 16 oktober 2019  tekende bekend Vlaanderen present op de rode loper. Die had producent Deep Bridge uitgerold voor de feestelijke première van de muscialkomedie ‘La Cage Aux Folles’. Regisseur Stany Crets kreeg de kans om een nieuwe versie te maken van het wereldberoemde theaterstuk. Dat speelt zich af in het nachtleven van Saint-Tropez. Crets trakteert het publiek op 3 uur amusement en maakt daarbij gebruik van veel glitter en glamour, humor en een topcast. Magistrale hoofdrolspelers zijn Koen Crucke (‘Albin) en Koen Van Impe (Georges), die drie weken voor de première de rol van de zieke Johny Voners overnam.

Na afloop van de voorstelling waren er alleen maar complimenten: “Ik kan niet stoppen met kijken”, liet actrice Lize Feryn optekenen. “Dit hebben we in Vlaanderen al lang niet meer gezien” vulde Ilse La Monaca aan en Bo Van Spilbeeck was compleet geëmotioneerd: “Op mijn 17de zag ik het origineel in Parijs en voor mij was dat een eye-opener. De herwerkte Vlaamse versie vind ik geweldig. Ik ben helemaal onder de indruk van wat hier wordt gepresteerd.”

Woensdagavond stond bekend Vlaanderen netjes aan te schuiven bij de Elckerlyc voor de première van de theatermusical ‘La Cage Aux Folles’,. Die op zaterdag 7 december 2019 ook een voorstelling krijgt in Capitole Gent. De meest opvallende gast was zangeres Isabelle A, die met baard en snor opdook als meneer Adam: “Als Koen Crucke zich tijdens de voorstelling mag transformeren tot een vrouw, dan doe ik graag ook eens het omgekeerde”, zei ze met een vette knipoog. Isabelle genoot net als de vele bv’s en genodigden van het stuk: “Als je houdt van musical, inclusief glitter en glamour, dan is dit een aanrader. Er zit ook veel humor in. Ik heb goed gelachen.

Koen & Koen
De acteerprestaties van hoofdacteurs Koen (Crucke) en Koen (Van Impe) werden op luid applaus onthaald. “Je kan niet stoppen met kijken, zo fantastisch is het. Ik heb goed gelachen én ik ben erg onder de indruk van Koen Crucke. Ik wist wel dat hij iets kon, maar toch. Ik zat achteraan in de zaal, maar toen Koen het me vroeg, ben ik net als iedereen op het puntje van mijn stoel gaan zitten”, zegt Lize Feryn. Ketnet-wrapster Sien Wynants ging verder met de lof: “Ik ken hem als meneer Alberto uit Samson & Gert, maar deze prestatie overtreft alles. De rol van Albin is op zijn lijf geschreven.”

Gelaagde humor
De gelaagde humor van Stany Crets werd ook gesmaakt door stand-up comedian Bert Gabriëls: “Hij heeft er wat extra’s ingestoken. Die Franse restaurantuitbaters zijn geniale typetjes. Ik ben gecharmeerd door de gelaagdheid en de situatiehumor. De balans zit goed. Stany haalt er alles uit wat erin zit. Als je even een dipje hebt, gewoon naar ‘La Cage’ gaan kijken en veel kans dat het goedkomt!

Cagelles
Naast de sterke prestaties van de hoofdcast, was er op de première ook bijzonder veel aandacht voor de Cagelles. “Ik wist niet wat ik zag. Toen ze in het tegenlicht dansten, dacht ik werkelijk dat het vrouwen waren”, zegt acteur Karel Deruwe. “Ze doen ballet en op een gegeven moment ook een paaldans-act. In die discipline ben ik geen expert, maar de dansen en choreografieën die ik zag waren bijzonder goed, net als de rest van de voorstelling”, zegt Davy Brocatus, jurylid in ‘Dancing With The Stars’

Ontroerd
Voor journaliste en mediafiguur Bo Van Spilbeeck, die samen met haar echtgenote aanwezig was, werd het een emotionele avond: “In 1976 was ik 17 toen ik het originele stuk zag in Parijs en het opende mijn ogen. Ik begreep dat je niet alleen mannen had die op vrouwen vielen en omgekeerd, maar dat er ook nog andere vormen waren van relaties. In die tijd was het een baanbrekend stuk, maar het heeft niets van actualiteitswaarde ingeboet. Voor mij en velen is het een belangrijk stuk en ik vind het fantastisch dat we een sterke Vlaamse musicalversie hebben voor het brede publiek. Het is amusent, maar ook inhoudelijk sterk.

In het Antwerpse theater Elckerlyc kan je de komende weken nog naar ‘La Cage Aux Folles’ gaan kijken. Op zaterdag 7 december speelt hij in de Gentse Capitole. Tickets en info, www.deepbridge.be

Bekend Vlaanderen is laaiend enthousiast over ‘La Cage Aux Folles’ - La Cage aux Folles cast
(Foto: Deep Bridge)