...

Zelfverzekerde Mathias Vergels lanceert nieuwe single ‘1 Keer voor altijd’

Zelfverzekerde Mathias Vergels lanceert nieuwe single ‘1 Keer voor altijd’ - Logo House Of Entertainment

Na het succes van de top-10 single ‘Wij alleen’ en het bekroonde Zomerhit-nummer ‘Helena’, lanceert Mathias Vergels een nieuwe single: ‘1 Keer voor altijd’. De zelfverzekerdheid slaat voornamelijk terug op de song die René Van Mierlo, gitarist bij o.a. Stef Bos, heeft geschreven. “Ik wou meteen naar de studio toen deze mid-tempo popsong in mijn mailbox belandde om hem te gaan inzingen. “Hoe moeilijk kan het zijn? 1 Keer voor altijd. Dat is alles wat ik vraag. Dat ze bij me blijft, voor altijd”, zing ik letterlijk in dit universele liefdesliedje. Het is niet autobiografisch, maar ik kan mij goed identificeren met de tekst, want dat gelukzalige liefdesgevoel klinkt als muziek m’n oren. Hoe mooi en hoe zot zou het zijn als ik effectief over 85 jaar over mijn schouder terugkijk? Als ik dat moment in het universum samen mag beleven met mijn vrouw Julie, dan stel ik voor dat we inderdaad samen sterven van geluk, zoals ik het bezing.”

Zelfverzekerde Mathias Vergels lanceert nieuwe single ‘1 Keer voor altijd’ - Hoes Mathias Vergels 1 keer voor altijd

Roadmovie

De voorbije zomer had Mathias een goedgevulde agenda en ondanks de drukte, slaagde hij er toch in om met zijn muzikanten een opvallende roadmovie te maken die nu fungeert als videoclip voor zijn nieuwste single. “Als je naar de beelden kijkt, zie je dat wij ons amuseren en dat is niet gespeeld. Ik heb nu éénmaal de chance dat ik met zo’n toffe bende, getalenteerde muzikanten het podium mag delen, waardoor ik maximaal geniet van de optredens en concerten. De mooiste complimenten kwamen van een organisator die ons zei dat we in vergelijking met twee jaar eerder, sterk gegroeid zijn als band en volwassener klinken. Ik was er efkes niet goed van, maar het is één van de redenen waarom ik muziek maken en optreden zo tof vind.”

Album

In overleg met zijn platenbaas Hans Kusters, heeft Mathias Vergels besloten om zijn debuut-cd pas in januari uit te brengen. “Ik heb het al een paar keer gezegd en ik blijf herhalen dat Hans één uit de duizend is. Met The Fondenberg Brothers heb ik nagenoeg alle nummers opgenomen in de studio. We zijn bezig aan de productie, maar daarvoor nemen we graag onze tijd. We komen met nieuwe dingen pas naar buiten als het plaatje klopt. Hans geeft ons die luxe, waardoor we straks de mensen kunnen verrassen met een sterk album, want elke liedje op de plaat moet een potentiële single zijn. Dat is het streefdoel, zo hoog leggen we de lat.”

Op de albumtitel is het nog even wachten, maar vanaf morgen kan u de nieuwe Mathias Vergels-single ‘1 Keer voor altijd’ streamen en digitaal aankopen via iTunes. De single verschijnt op het H.K.M-label, dat in januari ook het eerste Nederlandstalige album van Mathias Vergels releast