...

“Zeecruises bieden geen meerwaarde”? Onzin vindt de burgemeester van Blankenberge

“Zeecruises bieden geen meerwaarde voor onze regio”? Onzin vindt de burgemeester van Blankenberge

“Zeecruises bieden geen meerwaarde”? Onzin vindt de burgemeester van Blankenberge - IMG 0759

De burgemeester van Blankenberge is not amused. Toerisme Vlaanderen verkondigt dat zeecruises weinig meerwaarde bieden voor onze regio, maar daar is Daphné Dumery het niet mee eens.

“We zijn dan wel kleiner dan grote hoofdsteden, maar het belang van het cruisetoerisme is groot in onze badstad. Het is een belangrijke doelgroep die de middenstand niet alleen in toeristisch drukke periodes, maar ook in het laagseizoen extra draagkracht kan geven. De cruisetoeristen zijn méér dan welkom”, oordeelt Dumery.

Blankenberge ligt net naast de haven van Zeebrugge. Wekelijks meren duizenden internationale toeristen aan. Een groot deel bezoekt Brugge, maar een niet te ontzien aantal blijft ook in Blankenberge. “Net omdat we een kuststad zijn proberen we zowel in het hoogseizoen als in het laagseizoen het de toeristen zo aangenaam mogelijk te maken. En daar zijn heel wat inspanningen voor nodig door onze stad en de horeca, ook financieel. Het is dan ook mooi meegenomen dat de cruisetoeristen in toeristisch minder drukke periodes het hoogseizoen deels kunnen compenseren. Het houdt onze stad ook levendig” aldus Dumery.

“Het hoeven trouwens niet altijd de grootste steden zijn die je het meest verbazen. Sommige mensen houden van de kleinschaligheid en de gezelligheid. We krijgen meer dan eens felicitaties van Amerikaanse, Spaanse of andere toeristen die aangenaam verrast zijn door ons cultureel erfgoed. De Pier en het feit dat we het centrum van de belle époque zijn, verbaast velen en is een absolute troef”, zegt Dumery in een gesprek.

“Dat we moeten blijven werken aan de kwaliteit van ons toerisme, dat spreekt voor zich. Het is belangrijk dat bezoekers uit eigen land, maar ook het internationale publiek meerwaarde blijft vinden. Maar zomaar besluiten dat zeecruises geen meerwaarde bieden, dat klopt niet”, besluit ze.