...

Een dj-set in Turkije leverde Sasha & Davy een remix op van wereld-dj Robert ‘Moijto’ Abigail.

Een dj-set in Turkije leverde Sasha & Davy een remix op van wereld-dj Robert ‘Moijto’ Abigail. - Sasha en Davy 1

Met ‘Radio’, afkomstig van hun gelijknamige recentste succesalbum, scoren Sasha & Davy een dikke zomerhit en hun zoveelste top 10-hit in De Vlaamse Ultratop 50. Dankzij wereld-dj en producer Robert Abigail, bekend van o.a. ‘Mojito song’, ‘Merengue’ en ‘Meneando’, is er nu ook een internationale, verrassende remix beschikbaar van hun hitsingle. “Voor de 15de keer op rij speelde ik deze zomer in Turkije en een Vlaming vroeg mij daar een tijdje geleden of ik ‘Radio’ van Sasha & Davy in mijn set wilde verwerken. Met veel succes heb ik het dit weekend op Turkse bodem gespeeld en de reacties bij het publiek waren bijzonder goed.

Met het koppel beleefde ik bij het begin van de zomer nog een leuke avond in een beach club. Ik heb ‘Radio’ beluisterd en ik moet toegeven dat hun Nederlandstalige popsong een oorwurm is. In functie van mijn dj-set, maar ook omdat ik het een tof nummer vind, heb ik met alle liefde en plezier een DJ Robert Abigail Remix gemaakt van ‘Radio’. Het enthousiasme van hen én hun platenlabel CNR / Vlaamse Sterren is bijzonder groot, dus doet het mij een groot plezier dat die track ook als single-remix uitkomt.

In de productie heb ik de basis aangehouden. In de bridges heb ik gewerkt met herkenbare trompetten en een zachte, dansbare beat toegevoegd, waardoor je verplicht wordt om mee te dansen op de song”, zegt Robert Abigail lachend. Met zijn ‘Radio’-remix voor Sasha & Davy is Robert Abigail niet aan zijn proefstuk toe, want eerder maakte hij voor Rob de Nijs al een succesvolle remix van diens hitsingle ‘Banger hart’. “Toch is het de eerste keer dat ik een remix maak voor een Vlaams artiest. Een primeur.

Na de nominatie van Radio 2 voor ‘beste groep’ én de complimenten van 2Fabiola-frontman Pat Krimson, die openlijk vertelde dat ‘Radio’ voor hem de Radio 2 Zomerhit’ verdiende’, kwam er een onverwacht mailtje van Robert die vroeg of hij onze single mocht remixen. We zijn niet alleen vereerd, het resultaat mag ook gehoord worden. We krijgen alleen maar positieve reacties van de mensen aan wie we het hebben laten horen. DJ’s vinden hem leuk, maar ook op de ‘radio’ verdient onze Robert Abigail Remix zeker een plekje”, klinkt het bij het koppel.

Dat Robert Abigail nog steeds een relevante, populaire dj-producer is bewijst zijn goedgevulde agenda. Op dit moment tourt hij door Turkije. Bij ons stond hij op de podia van o.a. Tomorrowland en binnen het jaar speelt hij ook nog in China, Ibiza en de Dominikaanse Republiek.

Een dj-set in Turkije leverde Sasha & Davy een remix op van wereld-dj Robert ‘Moijto’ Abigail. - Hoes Sasha en Davy 1

De Robert Abigail-remix van de Sasha & Davy-hit ‘Radio’ verscheen op het CNR/Vlaamse Sterren-label en is nu digitaal beschikbaar.

Een dj-set in Turkije leverde Sasha & Davy een remix op van wereld-dj Robert ‘Moijto’ Abigail. - Logo House Of Entertainment