...

Wijn- en Bierproeverij in de Pedemolen (St-Gertrudis-Pede) op zondag 8 september

Op zondag 8 september, van 15 tot 18 uur, houdt Oxfam Wereldwinkel Dilbeek, naar jaarlijkse gewoonte een wijnproeverij. Iedereen kan gratis deelnemen en kennis maken met de (h)eerlijke wijnen van de Wereldwinkel. Er kan ook ter plaatse wijn aangekocht worden. De wijnen zijn afkomstig uit Chili, Argentinië en Zuid-Afrika.

Wijn- en Bierproeverij in de Pedemolen (St-Gertrudis-Pede) op zondag 8 september - glas wijn

Dit jaar wordt de wijnproeverij evenwel ook gekoppeld aan een bierproeverij. Oxfam heeft vrij recent drie fair trade bieren op de markt gebracht onder de merknaam Juste. De bieren (Juste Blond, Juste Dark en Juste Triple) bevatten ingrediënten uit het Zuiden (jasmijnrijst, quinoa, cacao) en lokale hoppe en gerst en worden gebrouwen door een lokale brouwerij (Brasserie des Légendes) op een zeer duurzame manier. Tegelijkertijd kunnen ook twee lokale artsanale bieren (Recordbier van de Orde van de Groene Bel, en Dilleke van brouwerij Angerik) geproefd worden. Korte voedselketen en fair trade gaan hand in hand.

Het loont de moeite om de wijnen en bieren te proeven en kennis te maken met het verhaal erachter. En wie graag de benen strekt kan de wandeling ‘de Blik van  Bruegel’ vanaf de Pedemolen meepikken, of een woordje uitleg krijgen van de molenaar terwijl hij zijn demonstratie van de werking van de molen geeft.

Adres : Pedemolen, Lostraat 84, 1703 Schepdaal