...

Peter Luts en Nederlandse Celine Forêt scoren internationale aandacht

Peter Luts en Nederlandse Celine Forêt scoren internationale aandacht met ‘One Of These Nights’

Je moet de Limburgse dj-producer Peter Luts niet meer leren hoe je internationale hits scoort, want met zijn brede muzikale bagage eet, ademt en leeft hij voor de muziek. Met Lasgo, Ian Van Dahl, AnneGrace en zijn clubprojecten Groovewatchers, Nu-Gen en Heliac scoorde hij dikke hits, maar de grootste hit zou hij wel eens kunnen scoren met zijn nieuwste single ‘One Of These Nights’. Peter Luts trekt de internationale kaart, samen met de Amsterdamse singer-songwriter Celine Cairo die als (Celine) Forêt meewerkt aan zijn nieuwste track ‘One Of These Nights’, een single die vrijdag internationaal is verschenen en op een paar dagen tijd een paar duizenden Spotify-streams scoorde.

Peter Luts: “Be Yourself en CTM Publishing organiseerden een tijdje geleden een schrijverskamp in Amsterdam en daar heb ik Celine Cairo voor het eerst ontmoet. Een rasechte Amsterdamse die in 2013 al een album opnam met de Britse artiest/producer Fink. Na twee succesvolle EP’s volgde in 2016 haar groots klinkende synth-pop debuutalbum ‘Free Fall’, dat ze in Los Angeles opnam met producer Bill Lefler. In Nederland maakte ze met haar vijfkoppige band inmiddels een tournee langs de grootste clubs. Ze stond op Eurosonic Noorderslag, won de Zilveren Notenkraker, speelde in Paradiso, Bitterzoet en het Amsterdamse Concertgebouw. Het mooie is dat je dit veelzijdige talent niet in één vakje kan duwen.

Peter Luts en Nederlandse Celine Forêt scoren internationale aandacht - Hoes one of these Nights

De basis van ‘One Of These Nights’, een soulvolle toplijn gecombineerd met een doordringende, radiovriendelijke House piano-groove was al klaar na onze eerste ontmoeting. De voorbije maanden hebben we de tijd genomen om het nummer af te werken en vrijdag kwam hij uit als de nieuwe Peter Luts featuring Forêt. Ja, de verwachtingen zijn hooggespannen door de good vibes die we krijgen uit het buitenland. Mijn manager Stijn zei me gisteren nog dat het lang geleden is dat iedereen in zijn groot buitenlands netwerk zo unaniem enthousiast reageert op een track. ‘One Of These Nights’ is inderdaad radiovriendelijk. We zitten met een derde hittegolf, dus voeg deze track onmiddellijk toe aan jouw lijstje Spotify- en iTunes-favorieten, want deze track is bijzonder geschikt voor een broeierige (na) zomeravond.

In zijn wekelijks radioprogramma op Versuz Radio én in zijn VOYAGER-radioprogramma, dat in meer dan 10 landen wereldwijd wordt uitgezonden , programmeerde Peter Luts zijn nieuwe single: “Ik ben heel benieuwd naar de reacties van mijn luisteraars, die doorgaans snel reageren op wat ik maak. Het mooie is dat ze altijd eerlijk zijn wat mij sterker maakt als dj-producer, want ik leer nog elke dag bij.

‘One Of These Nights’ van Peter Luts featuring Forêt verscheen international op het Be Yourself-label en is digitaal beschikbaar.

Peter Luts en Nederlandse Celine Forêt scoren internationale aandacht - Logo House Of Entertainment