...

Ambiance aan zee een geslaagde variétéshow

Ambiance aan zee een geslaagde variétéshow - P1130930

-Blankenberge 16 augustus 2019- De revueshow imagination in het Witte Paard te Blankenberge hadden we reeds bezocht op de premiére-avond 19 juli (https://www.belg.be/61574/nieuws/geslaagde-premiere-immagination-en-staande-ovatie-voor-overgebleven-strangers/). Deze keer was het de beurt aan de variétéshow “Ambiance aan zee” van en met Jacky Lafon. We zagen Jacky weer schitteren in de typetjes die ze opnieuw schitterend neerzette. Zo zagen we Jacky o.a als dame met een parkeerprobleem, als prostitué, als Wiske Spriet de verkoopster van de Boule de Berlin enz…

Ambiance aan zee een geslaagde variétéshow - IMG 6556

Maar ook muzikaal was het helemaal af dankzij de medewerking van Laura Lynn, Luc Steno, Matthias Lens en Frank van Erum! Bij sommige sketches was deze laatste de aangever en dat deed hij op een schitterende wijze, alhoewel zijn zangkwaliteiten ook niet mogen onderschat worden. Maar de man die het publiek het meeste meesleep met zijn sublieme accordeonmuziek was Matthias Lens. Met meezingers zoals daar zijn “de lichtjes van de schelde, het kleine café aan de haven” en nog anderen wist hij de hele zaal te laten meezingen. Uiteraard werd Laura Lynn weer duizend maal bedrogen, en speelde de patron van Luc Steno weer op zijn accordeon.

Ambiance aan zee een geslaagde variétéshow - IMG 6488

Onder het motto het oog wil ook wat doet Jacky beroep op het Witte Paard showballet bestaande uit:”Eveline Delameilleure, Nicolette Bazeley, Ellie Birchall en Madi Beck”. Deze dames kan je aan het werk zien als o.a cowgirls en Can Can dansers. Maar ook tussen en tijdens de verschillende nummers komen ze regelmatig de cast versterken met hun professionele danspassen. De internationale act in het tweede gedeelte sloeg iedereen met verbazing. Menig man zou zich een vrouw wensen die zich zo snel kan verkleden als de dame van het Italiaanse Duo J & J of Joe en Jesahe. Wij hebben een dame nog nooit zo snel van kleding zien wisselen als Jesahe.

Ambiance aan zee een geslaagde variétéshow - IMG 2483

Naar het einde toe gaf Jacky nog een imitatie weg van Edith Piaff. ze vertolkte twee nummers van haar met name “Non, je ne regrette rien en Mylord”. Daarna volgde nog een laatste samenzang met alle artiesten dansend begeleid door het witte Paard Showballet. Dat de mensen de show van jacky wisten te smaken bewezen ze door alle artiesten te belonen met een staande ovatie. En dan ging het doek onherroepelijk dicht en zat “Ambiace aan zee” erop. Wie houdt van Humor, meezingers en een onvergetelijke sfeer is deze variétéshow zeker een aanrader!

Ambiance aan zee een geslaagde variétéshow - IMG 2517

Nadien hadden we nog een gesprek met Jacky en daar konden we vernemen dat ze reeds in december begint met de voorbereidingen van haar volgende show. Iedereen die met haar werkt moet zich goed voelen en hoeft geen dingen te doen die hem/haar niet liggen. De sfeer tussen de medewerkers is zowel voor als achter de schermen optimaal en men kan zelfs spreken van een kleine familie. Ook is ze de eigenaars van het witte Paard enorm dankbaar voor de geboden kans. Dat ze met haar show de volledige vrijheid krijgt is ook heel belangrijk voor haar. Voorts zijn er nog drie zaken heel belangrijk in de show namelijk: “sfeer, gezelligheid en humor”.

Ambiance aan zee een geslaagde variétéshow - IMG 2547

Iedereen moet zich kunnen vermaken en met een goed gevoel naar huis gaan, dan is mijn opzet geslaagd gaat ze verder. Om dat doel te bereiken kan ze beroep doen op regisseur Jos Dom (tevens regisseur van imagination) en productieleider Ben Van Den Keybus. Het moeilijkste voor haar is het aanleren van de Choreagrafie maar daarvoor kan ze beroep doen op Choregrafe Camilla Bevans. Voor de kostuums zorgt kleedster Elvira van Bavinckhove. Wij bedanken Jacky voor het gesprek en wensen haar nog veel succes toe met haar show, en hopen er volgend jaar opnieuw te mogen bijzijn. Je kan “Ambiance aan zee” in het Witte Paard nog gaan bekijken tot 8 september 2019.

Voor meer foto’s klik hier

tickets en info:

HET WITTE PAARD