...

Gunther Levi’s vrouw Charlotte exposeert tot eind augustus in Knokke

Gunther Levi’s vrouw Charlotte exposeert tot eind augustus in Knokke, samen met o.a. Henk van Cauwenbergh en Jean Claude Van Damme zijn zoon Nicolas.

Gunther Levi’s vrouw Charlotte exposeert tot eind augustus in Knokke - Charlotte en Gunter Levi
(Foto: House Of entertainment)

Charlotte Nollet: “Hij kan van de bucketlist en er is er al eentje verkocht”.

Tot mijn 18de volgde ik kunsthumaniora en toen moest ik kiezen tussen kunst en sport. Ik ben voor dat laatste gegaan, maar doorheen de jaren ben ik blijven schilderen. Ondertussen exposeerde ik al werken in Kuurne, Ingelmunster en Brugge, en sinds begin deze maand hangen er 5 schilderijen in de L’Art Maniac-galerij van Sigurd Tanghe. Die bevindt zich op de zeedijk van Knokke en mijn werken hangen er tot eind september”, zegt Charlotte Nollet. 

De Romeo’s
Met dank aan haar Romeo Gunther Levi kwam Charlotte heel toevallig in contact met de befaamde galerijhouder Sigurd Tanghe. “Gunther en ik keken door de etalage naar het werkstuk dat Sigurd had gemaakt rond filmster Marilyn Monroe. Plots ging de deur open en stond Sigurd’s vrouw Charlene bij ons op de stoep. Ze herkende Gunther, want met De Romeo’s had hij nog opgetreden op haar trouwfeest. We geraakten aan de babbel, ze stelde mij voor aan haar man en voor ik het goed en wel besefte had ik een uitnodiging op zak om mijn kunstwerken te exposeren in hun galerij. Ik werk abstract, met pleisterwerken, pasta en pallet. Er hangen verschillende schilderijen, afkomstig uit verschillende periodes en gemaakt met individuele kleuren en composities. Ik schilder vaak ’s nachts, als het stil is in huis en iedereen slaapt. De werken zijn figuratief en worden voorafgegaan door heel wat schetsen. Ik kan niet schilderen op bestelling of commando, integendeel. Schilderen vraagt rust. Ik zet mijn telefoon uit, ontvang geen mails en focus mij op mijn creaties, wanneer mijn man en kindjes slapen en ik geheel ontspannen niets aan mijn hoofd heb.”

Bucketlist
Tot eind augustus kan het publiek komen kijken naar de werken van Charlotte Nollet, die overigens allemaal te koop zijn. “Exposeren in een galerij van dit kaliber stond al jaren op mijn bucketlist. Het is een ongelofelijke eer dat er werken van van mij hangen tussen de kunstwerken van o.a. Henk van Cauwenbergh, Ludo Modelo, Michael Peetermans, galerijhouder Sigurd Tanghe en Jean Claude Van Damme zijn zoon Nicolas. Nooit gedacht dat ik die kans ging krijgen. Dit weekend was er in Knokke de befaamde ‘Nacht van het Zoute’ en na afloop heb ik één werk verkocht. Voor mij is en blijft het een hobby en zijn de werken te koop aan een goede prijs. Er zijn mensen die 200 euro betalen voor een jeansbroek en er zijn er die 50 euro al te veel vinden. Het is nooit mijn bedoeling geweest om fortuinen te verdienen met mijn kunstwerken. Voor mij is dit een hobby en mensen moeten zelf maar bepalen of ze mijn werken leuk vinden of niet. Kunst is nu éénmaal een persoonlijk gegeven”, zegt Charlotte Nollet.

Tot eind september vind je op de zeedijk van Knokke, in de L’Art Maniac-galerij van Sigurd Tanghe, de kunstwerken van Charlotte Nollet. De toegang is gratis en alle kunstwerken zijn er te koop.