...

Vlaanderen Boven Band op de Antwerpse Grote Markt is ook toegankelijk voor doven en slechthorenden

Het 11 juli-optreden van de Vlaanderen Boven Band op de Antwerpse Grote Markt is ook toegankelijk voor doven en slechthorenden

Vlaanderen Boven Band op de Antwerpse Grote Markt is ook toegankelijk voor doven en slechthorenden - Logo vlaanderen Boven band

vandaag is het 11 juli, de Vlaamse feestdag en die wordt ook in Antwerpen gevierd met optredens. Op de Grote Markt kan je vanaf 19.50u terecht voor de rechtstreekse uitzending van het Eén-programma ‘Vlaanderen Feest’ en aansluitend speelt de Vlaanderen Boven Band van Gene Thomas. Voor deze laatste wordt het een bijzonder optreden, want alle songs worden ondersteund met gebarentaal, waardoor de muziek ook toegankelijk is voor doven en slechthorenden.

We spelen songs die in Vlaanderen hun roots vinden en hier zijn ontstaan. ‘Ik wil je’ van De Kreuners, ‘Vlaanderen Boven’ van Raymond van het Groenewoud en een K3-medley staat op de speellijst, maar ook ‘The Way To Your Heart’ van Soulsister, ‘Wrong’ van Novastar en ‘On & On’ van X-Session passeren morgenavond de revue. Er komen ook twee gastartiesten langs: Peter Van Laet van Mama’s Jasje en Maureen. Het tolken van muziek vraagt veel voorbereiding.

De tolken Vlaamse Gebarentaal hebben alle teksten vertaald en aangepast aan het ritme en de muziek van de nummers, en alles ingestudeerd. Een groot werk, met dank aan de VZW Signup voor het engagement. Zo fijn dat we dit kunnen aanbieden”, zegt Gene Thomas. Het optreden van de Vlaanderen Boven Band met doventolken vindt morgenavond plaats op de Antwerpse Grote markt. Het is gratis en het start onmiddellijk na de uitzending van ‘Vlaanderen Feest’.