...

Snelle en Frenna duwen het pedaal ‘Plankgas’

Snelle en Frenna duwen het pedaal ‘Plankgas’ - Logo House Of Entertainment

Twee populaire Nederlandse topartiesten die samen het gaspedaal induwen en ‘Plankgas’ vooruit vliegen. Dat is wat Snelle & Frenna vandaag realiseren met hun nieuwe single. Hun ‘bommetje’ verscheen simultaan in Nederland en Vlaanderen, en wees maar zeker dat ‘Plankgas’ snel zal doorcijferen in streaming en op YouTube (450.000+). Snelle heeft ervaring, want met zijn EP ‘Beetje bij beetje’, die gesteund werd door o.a. Boef en Enzo Knol, scoorde hij in mum van tijd 27 miljoen streams. Via Instagram contacteerde hij de gigantisch populaire Frenna, onderdeel van de rapformatie Strictly Family Bussiness (SFB). 00000deze is succesvol met o.a. Ronnie Flex (‘Drank & drugs’), Boef, Emms (Broederliefde) en Bizzey, die een samenwerking meteen zag zitten. ‘Plankgas’ van Snelle & Frenna verscheen vrijdag digitaal op het ROQ ’N Rolla Music-label. Het is de opvolger van Snelle zijn solo single ‘Scars’ die inmiddels de platina status behaalde in Nederland.

Snelle & Frenne
Snelle & Frenna

Eén Instagram-berichtje van Snelle volstond om Frenna mee aan boord te krijgen. “Toen ik ‘Plankgas’ maakte, merkte ik bij het luisteren dat er duidelijk invloeden van Pon Road in het nummer zaten, een track die ik altijd supertof vond. Ik wilde het dan ook niet uitbrengen zonder zijn zegen. Via een DM op Instagram heb ik hem toen het nummer gestuurd, waarop hij reageerde dat hij zelf wel een verse erop wilde doen. Dat was helemaal top”, zegt Snelle, die het ook in België erg goed doet. “Ik stond op 22 maart nog in Antwerpen op het podium en daar werden de nummers uit mijn EP ‘Beetje bij beetje’ goed onthaald. België houdt ook van mijn hard lines, melodieuze zanglijntjes met een hoog meezinggehalte.”.

Frenna

Dat hij onderdeel is van de formatie Strictly Family Business (SFB) volstaat om de sterrenstatus van Frenna weer te geven. Zijn eerste soloproject ‘Geen oog dichtgedaan’ was een schot in de roos met de hitsingle ‘My Love’. Frenna werkte inmiddels samen met o.a. Ronny Flex, Boef, Emms (Broederliefde) en Bizzey. Met Lil Kleine bracht hij de megahit ‘Verleden tijd’ uit en binnen de 24 uur brak zijn remake van de Abel-klassieker ‘Onderweg’ het Spotify-record als ‘meest gestreamde track’. Met het nummer stond hij een aantal weken op nummer 1 in de Nederlandse Single Top 100. In november verscheen ‘Francis’, zijn langverwachte album dat inmiddels de platina status bereikte. Begin dit jaar stond hij op Eurosonic Noorderslag en kreeg zijn album een Edison Pop Award voor ‘HipHop album van het jaar’.

De single ‘Plankgas’ van Snelle & Frenna is gesneden koek voor wie houdt van een moderne, originele, melodieuze sound. Dit nummer hoort thuis in de playlisten van alle radiostations en zal moeiteloos z’n weg vinden in de stream-, chart- en Shazam-lijsten.