...

Populaire zangeres Lindsay stelde ‘Mama worden’ voor op Oostkampse Domein De Cellen

Populaire zangeres Lindsay stelde ‘Mama worden’ voor op Oostkampse Domein De Cellen - Logo House Of Entertainment

Openhartige Lindsay: “Lisa-Marie kwam er dankzij ivf en na 2 miskramen”

Op het prachtige kasteeldomein De Cellen stelde Lindsay zaterdagmiddag haar boek ‘Mama worden’ voor, de weg naar geluk via ivf’. Het was een geëmotioneerde zangeres die onder het goedkeurende oog van de Oostkampse burgemeester Jan de Keyser het eerste boekexemplaar in ontvangst mocht nemen. Raf Willems, CEO van Willems Uitgevers: “’Mama worden’ is het meest universele thema ter wereld dat er bestaat en als dat niet lukt, dan brengt dat heel wat met zich mee. Ik was de allereerste die Lindsay haar geheime dagboeken mocht lezen en ik had een krop in de keel. We kennen allemaal de vrolijke, immer goedlachse Lindsay, maar dan lees je het verdriet van een mens. Hoe jij dat beschrijft in jouw dagboek en hoe je dat jaren hebt volgehouden zonder dat iemand het wist, geeft aan dat jij een sterke persoonlijkheid bent.

Lindsay

Openhartiger kan niet, want er is geen enkel taboe uit de weg gegaan. Er is geen pijn verzwegen en op het einde is er de emotie van vreugde die in alle hevigheid losbarst. Ik hou van een dichterlijke overdrijving, dat is eigen aan een uitgever, maar toch is dat niet van toepassing als ik zeg dat dit één van de belangrijkste boeken is van deze tijd. Waarom? Omdat het een mooie combinatie is van Lindsay haar getuigenis en de columns van professor De Vos van het UZ Brussel, een autoriteit in Europa op het gebied van vruchtbaarheid. Over dit onderwerp zijn er heel wat ingewikkelde boeken geschreven voor en door wetenschappers, maar het persoonlijke verhaal van Lindsay, recht uit haar hart, kenden we nog niet.”

Lindsay

Lindsay: Ik zal nooit onder stoelen of banken steken dat Lisa-Marie er gekomen is dankzij in-vitrofertilisatie (ivf). Ik ben de professor en zijn team eeuwig dankbaar voor het geluk dat wij hebben gekregen met onze dochter. Dit boek was in eerste instantie niet de bedoeling, maar toen ik zag met hoeveel mensen we op weekdagen, maar ook in het weekend en op feestdagen op de vruchtbaarheidsafdeling van het UZ Brussel zaten te wachten, heb ik besloten om mijn steentje bij te dragen. Ik wil de mensen die met ivf bezig zijn een hart onder de riem steken en kracht geven, en als ik met dit boek nog maar één iemand kan helpen om sneller de stap te zetten, dan is mijn missie geslaagd.

Lindsay

Crash
In ‘Mama worden’ vertelt Lindsay voor het eerst over haar 2 miskramen en hoe ze op een gegeven moment, tijdens tv-opnames, crashte: “Micha Marah had mij uitgenodigd bij Ment voor opnames. Meestal kon ik de knop omzetten, waardoor ik de lachende Lindsay bleef. Ik draag niet graag een masker om verdriet te verbergen en hoe langer het duurt, hoe lastiger ik het heb om er tegen te vechten. Bij Micha zat een astrologe en ik stelde haar de vraag: “Zou ik ooit een kindje krijgen?” Zij trok de vossenkaart en vertelde me dat het heel moeilijk zal blijven gaan en ze kon er geen antwoord op geven dat het ooit zou lukken. Toen knakte er iets, had ik mezelf niet meer onder controle en was ik blij dat Micha er was om mij op te vangen.

Lindsay

Kwetsbaar
Het is uniek dat iemand die toch kwetsbaar is in haar verlangen naar een kind, toch zo open is, hoe zwaar het ook is”, zegt professor Michel De Vos van het UZ Brussel, die met zijn team de columns schreef in ‘Mama worden’. “In België is een goede vorm van ondersteuning en terugbetaling, maar er haken nog heel veel mensen af. Koppels stoppen na twee behandelingen omdat het lichamelijk en fysiek zwaar is. We vinden het mooi dat Lindsay erover wil schrijven en vertellen. Vruchtbaarheid en een kinderwens zijn fundamentele zaken bij de mens en het publiek heeft inderdaad nood aan meer informatie.

Lindsay

Naast de getuigenis van Lindsay en de columns van professor De Vos, vind je in ‘Mama worden’ ook de getuigenis van voormalig Miss België Virginie Claes, die eveneens mama werd dankzij ivf. De opbrengsten van het boek gaan naar ‘Vriend voor nieuw leven’, een fonds dat verder wetenschappelijk vruchtbaarheidsonderzoek ondersteund en financiert.

‘Mama worden, de weg naar geluk via ivf’ van Lindsay is een uitgave van Willems Uitgevers en is overal te koop.

Lindsay