...

Paul Ricour (Merlina) helpt bij verkoop zelfklevers Rode kruis dilbeek

 

Paul Ricour

Bekend acteur uit verschillende vroegere jeugdseries van tv waaronder Merlina, Postbus X, Interflix en zoveel andere rollen, doet het nu wat kalmer aan. Na zijn personages in de jeugdseries maakte hij zoveel jaar later zijn opwachting als Rogeke de vriend van Yvette (moeder van Simonneke) in thuis. Deze bekende acteur heeft naar aanleiding van de 14-daagse van het Rode Kruis zijn medewerking bevestigd aan de plaatselijke afdeling. Paul al jaar en dag inwoner van Groot-Bijgaarden zal daar samen met een paar van onze vrijwilligers aan de ingang van de Delhaize onze zelfklevers aan de man brengen. Kom dus op zondag 28 april tussen 11 en 12u naar de Delhaize in Groot-Bijgaarden, koop een zelfklever (5€) en ga samen met Paul op de foto.

Paul Ricour
(foto Paul Ricour: Armand Sijbers)

Doel

De Rode kruis 14-daagse werd ooit in het leven geroepen als steun voor de plaatselijke afdelingen. Want veel mensen denken nog steeds onterecht dat het Rode Kruis geld ontvangt van de overheid. Niets is minder waar, het Rode kruis is nog steeds een vereniging van vrijwilligers en ook deze mensen worden voor hun diensten niet betaald. Bij preventieve hulpdiensten wordt er door de organisatoren wel betaald (wielerkoersen, sportactiviteiten enz…), maar dat is enkel voor afschrijven en vervangen van gebruikte materialen. ook moet er geïnvesteerd worden in opleidingsmateriaal zoals rea-poppen, AED-trainers enz..

Dit jaar zal de opbrengst van de verkoop van de zelfklever actie van de afdeling Dilbeek bestemd zijn voor de nieuwe interventiekledij. Dit zal ook vermeld staan op iedere zelfklever. De Rode kruis 14-daagse loopt van donderdag 25 april tot en met dinsdag 7 mei. De eerste zelfklever zal aan burgemeester Willy Segers aangeboden worden op 23 april net voor de gemeenteraad. Donderdag 25 april vindt je onze mensen zeker op volgende locaties vanaf 16u!

  • Kruispunt Q8 (Ninoofsesteenweg 111, 1700 Dilbeek)
  • Kruispunt Robert Dansaertlaan-Elzenstraat-Stickelberg (1702 Groot-Bijgaarden).  Aveve-
  • Carrefour Ninoofsesteenweg Dilbeek (AchterNieuw dit jaar is dat de zelfklevers ook via het internet kunnen aangekocht worden. Surf vanaf 25 april naar www.koopdesticker.be, kies de afdeling die je wil steunen en krijg de zelfklever enkele dagen later thuisbezorgd! dit jaar zijn het Playmobilmannetjes die de zelfklever zullen opfleuren, zie foto hieronder:
    Paul Ricour (Merlina) helpt bij verkoop zelfklevers Rode kruis dilbeek - Rode Kruis zelfklever 2019
    (Foto: rode Kruis vlaanderen)

    En niet te vergeten voor de fans van Paul Ricour afspraak op zondag 28 april van 11- 12u op de parking aan de ingang van de Delhaize Groot-bijgaarden. De zelfklever kost net als voorgaande jaren slechts 5€.