...

Geen Paul Severs op Leive Vloms

Geen Paul Severs op ‘Leive Vloms’

“Met droefheid hebben we het nieuws vernomen dat Paul Severs is overleden. Het was inderdaad de bedoeling dat Paul zou schitteren op de 3de editie van ‘Leive Vloms’, die vrijdag 2 augustus plaatsvindt op de Oude Markt. De afspraken waren vorig jaar al gemaakt, na onze 2de editie en Paul keek er enorm naar uit, want het zou zijn eerste keer worden op onze iconische concertplek”, zegt organisator en voorzitter van de VZW Oude Markt Erik De Rop. “Namens onze ploeg, de stad Leuven, sympathisanten en sponsoren, bieden we aan Paul en zijn familie ons medeleven aan.”

Geen Paul Severs op Leive Vloms - Paul Severs 1
(Foto: House Of Entertainment)

Niet zo lang geleden kwam zijn trouwe vriend en technicus Benny De Roock (Benito) ook te gaan eveneens door een hartkwaal. Niemand en zeker ik niet hadden gedacht dat Paul hem zo snel zou volgen. Ik zal Paul me altijd blijven herinneren als de immer joviale man die altijd een vriendelijk woord had voor iedereen. Zeker voor zijn fans nam hij altijd de nodige tijd. Ook de vraag om een interview werd door Paul altijd positief onthaald., maar eens hij op het podium stond gaf hij zich voor 100%. Het was een rasartiest een vakman in hart en nieren.

Ik zal me hem steeds blijven herinneren als de zanger die overal op een podium voor de nodige sfeer wist te zorgen. Eens Paul Severs op een podium stond en de sfeer er was, kreeg je hem er nog moeilijk af. De woorden “zullen we er nog eentje bijdoen”? zullen me nog lang bijblijven. Paul Severs was ook de man die op het podium wilde sterven, zo verslaafd was hij aan het zingen en zijn fans. We nemen nu afscheid van Paul Severs van de zanger die 1 miljoen platen verkocht, 300 nummers schreef en 15.000 keer optrad. Ook de redactie van belg.be wil langs deze weg Christophe, Liesje, Paulette, Familie, vrienden, kennissen en de vele fans van Paul hun oprechte deelneming betuigen en veel sterkte wensen bij het heengaan van deze bijzondere zanger en vriend. Beste Paul rust in vrede, “vaarwel en tot weerziens”.

Update: Gezien de Paas- en verlofperiode en de bijhorende organisatorische voorbereidingen, werd in overleg met de verschillende partijen beslist om de uitvaart van Paul Severs te laten plaatsvinden op dinsdag 23 april in de Basiliek van Halle. Iedereen zal daar dan ook welkom zijn op de plechtigheid. Vermelden we tenslotte nog dat er geen mogelijkheid is tot begroeting in het uitvaartcentrum. De Familie vraagt ook nog steeds hun privacy te willen respecteren.

Planning

Van 7.30 tot 9.30 uur zullen de fans een laatste groet kunnen brengen in de Sint-Martinusbasiliek. Ze krijgen een rouwprentje mee en krijgen de kans om een bloem te leggen. “Op het Possozplein zal een nadargang starten richting de ingang van de basiliek”, zegt Christophe Severs.

De genodigden kunnen die laatste groet in de basiliek brengen van 10 tot 11.30 uur. De kerkelijke plechtigheid start om 11.30 uur en zal een uur duren. “Het is onmogelijk om iedereen te laten zitten in de Sint-Martinusbasiliek”, zegt Christophe. “Maar we willen de fans niet teleurstellen en hebben besloten om een groot scherm te plaatsen op het Possozplein. We raden mensen met een beperking aan om een klapstoeltje mee te brengen.”

Niet met de auto

Christophe Severs raadt fans aan om niet met de auto te komen. “Parkeerplaats zal er sowieso te weinig zijn in Halle. Wij raden u ten zeerste aan het openbaar vervoer te gebruiken om in Halle te geraken. Vanuit alle landsdelen geraak je in Brussel en vanuit Brussel is het nog geen 10 minuutjes met de trein. Er rijden ook negen treinen per uur naar Brussel. Voorts zijn er rechtstreekse verbindingen met Leuven, Mechelen, Turnhout, Kortrijk, La Louvière, Binche…”

Paul Severs (70) overleed op dinsdag 9 april aan de gevolgen van de zware hartaanval die hij opliep tijdens een fietstocht op 12 maart.