Oprichtster Students for climate kiest voor sp.a

Oprichtster ‘Students for climate’ kiest voor sp.a
Oprichtster ‘Students for climate’ kiest voor sp.a

Oprichtster ‘Students for climate’ kiest voor sp.a

Zaterdag 2 maart 2019 — Klimaatactiviste Laura Cools versterkt de sp.a-lijst in West-Vlaanderen voor de verkiezingen van 26 mei. De 22-jarige studente maakt dat vandaag publiek. Ze engageert zich sterk in de strijd tegen de opwarming van de aarde, en stapt nu de nationale politiek in. “Bij sp.a mogen jongeren echt hun stem laten horen. Ik wil de spreekbuis zijn van de jonge betogers in de politiek.” Cools zal zich inzetten voor een sociaal klimaatbeleid vanop de 8ste plaats voor het Vlaams parlement.

sp.a is bijzonder enthousiast om met deze sterke jonge klimaatactiviste concrete klimaatvoorstellen te doen. Cools schreef mee aan de klimaatplannen van de partij . Ze zetelt voor sp.a in de gemeenteraad in Koekelare en kiest nu resoluut om nationaal voor de schermen te treden. “ Ik heb een breed sociaal engagement en vecht met een hele generatie tegen de opwarming van de aarde. Als je die 2 zaken wil verenigen kom je bij sp.a terecht. Ik ben een ecosocialist: we moeten ambitieuze en concrete maatregelen nemen voor het klimaat, maar wel voor iedereen.”

Cools zal samen met andere kandidaten de komende weken nog communiceren over de concrete klimaatvoorstellen van de partij. De partij zal daarbij sterk inzetten op sociale media. sp.a pakte onlangs uit met een renovatieplan om 150.000 woningen te renoveren en stelde een forse investering voor in meer en betaalbaar openbaar vervoer. Tot slot is Cools fan van het sp/a-voorstel omde subsidie voor de salariswagen om te zetten in hogere lonen. “Voor sp.a moet het klimaatvraagtsuk collectief worden opgelost”, besluit ze.