Bodegems restaurant Rondenbos heropent in april

-Dilbeek 27 februari 2019- Wie herinnert zich in Bodegem nog het oude gezellige cafe “De Rondenbos” waar Jef en Mariëtte Van Wilder achter de toog stonden? Vele mensen kwamen daar na het dagelijks werk hun pintje drinken en een babbeltje slaan. Maar anderen denken waarschijnlijk ook aan de tijd dat er in het weekend veel volk over de vloer kwam en vooral Brusselaars. De reden was dat ze bij Jef en Mariëtte in De Rondenbos ne goeien boterham met platte keis (kaas) en radasjkes (radijzen) kwamen eten. De specialiteit van het huis. Toen Jef En Mariëtte stopten werd het cafè definitief omgebouwd tot restaurant, later Brasserie-Restaurant.

Bodegems restaurant Rondenbos heropent in april - IMG 0319

Omwille van de werken die toen bezig waren aan de Bodegemstraat, gaf de vorige uitbater er de brui aan. Met als gevolg dat De Rondenbos jaren bleef leeg staan. Tot we een maand geleden terug bedrijvigheid merkten in en rond Brasserie-Restaurant Rondenbos. Het was naar aanleiding van het rooien van enkele bomen in juni vorig jaar, dat een jong paar er zijn oog liet op vallen. Dit jonge paar woont wat lager op de straat richting Bodegem centrum. Zij besloten de koe bij de hoorns te vatten en stapten naar de eigenaar met de vraag tot verkoop. Na een tijdje kwamen ze tot een akkoord en veranderde het pand van eigenaar.

Bodegems restaurant Rondenbos heropent in april - IMG 0323
De nieuwe sympathieke eigenaars Jérémy en Aurelie

Wij gingen vandaag al eens kennis maken met Jérémy 28 jaar van beroep kok en vroeger wonende in Asse. Zijn vriendin Aurelie is afkomstig uit Groot-Bijgaarden , samen weken ze uit naar Bodegem. Niettegenstaande zij van origine Franstalig zijn spreken ze heel goed Nederlands. Ook hebben ze geen enkel probleem met het Nederlandstalig karakter van Dilbeek. Als je in Vlaanderen woont moet je je aanpassen zegt Jérémy. Vandaar dat ook de huidige naam Rondenbos zal behouden blijven. Het is de bedoeling om er een traditioneel familiaal restaurant van te maken. Maar mosselen zullen zeker deel uitmaken van het menu, voor de rest de traditionele Belgische keuken. Op aanvraag kunnen er zelfs glüten- en lactose vrij maaltijden worden geserveerd.

Bodegems restaurant Rondenbos heropent in april - IMG 0329
Het terras, de zwarte schuttingen worden nog verwijderd

Tenslotte willen we nog meegeven dat de totale capaciteit binnen en buiten ongeveer 200 personen bedraagt. Bij weinig volk zal er enkel bediend worden beneden en op het terras. In het weekend en bij veel volk zal ook het bovenste gedeelte gebruikt worden. In samenspraak met de eigenaars zal je er ook terecht kunnen voor huwelijken, communies, verjaardagen en koffietafels. Ook bussen op doorreis zullen kunnen ontvangen worden in Brasserie-Restaurant Rondenbos na afspraak. Wij hopen alvast dat de Rondenbos zijn plaats zal vinden naast de al bestaande Brasserie Julie en  Misverstand in het centrum van Bodegem.

 

Bodegems restaurant Rondenbos heropent in april - IMG 0327
Zicht vanaf het terras op het mooie Bodegem

Jérémy en Aurelie zouden ook nog graag een kok vinden en een kelner. Dus als je werkloos bent en je ziet het zitten om bij deze jonge mensen aan de slag te gaan wip gerust eens binnen tijdens de werken. Wij hopen alvast dat het snel april is zodat we (als eerste) de mosselen kunnen gaan proeven. Vermelden we nog even dat de Rondenbos alle dagen zal open zijn behalve op woensdag. Wij willen alvast Jeremy en Aurelie bedanken voor de gezellige en vriendelijke babbel, en wensen hun langs deze weg veel succes toe met hun nieuwe zaak.