...

Pink Floyd Project XXL komt op 24 april naar de Elisabethzaal in Antwerpen

Pink Floyd Project XXL komt op 24 april naar de Elisabethzaal in Antwerpen
Met Pink Floyd-zangeres Durga McBroom!

door journalisten. Met 12 mensen op het podium, 15 mensen achter de schermen, een massa licht, quadrafonische audio, lasers, beamers, een ‘Another Brick in The Wall’-kinderkoor én de Amerikaanse special guest Durga McBroom, die als backing vocaliste meewerkte aan het Pink Floyd-album ‘The Endless River’ (2014), staat Pink Floyd Project XXL, op 24 april in de Antwerpse Elisabethzaal. “Wij trakteren het publiek op een halve eeuw muziekgeschiedenis van een band die meer dan 300 miljoen platen verkocht. Van de psychedelische periode met Syd Barrett, tot het recentste werk van David Gilmour en Roger Waters. Natuurlijk komen meesterwerken als ‘The Dark Side of the Moon’, ‘The Wall’ en ‘Wish You Were Here’ voorbij, maar ook het oudere en nieuwere werk staat op de setlist”, zegt zanger Bert Heerink. Tickets bestel je op www.koninginelisabethzaal.be of 070/79.00.13 (Max. €0,30/Min).

Meer dan 10 jaar tourt Pink Floyd Project langs uitverkochte Nederlandse theaterzalen, met een dertienkoppige band die bestaat uit zangers Bert Heerink (Vandenberg, Kayak) en Chris Mustamu, gitaristen André Becker en Henk Bennen, bassist Romke de Jong, drummer Wilco Zethof, toetsenisten Paul Bergman en Willem Wielenga, saxofonist Hans Wijnbergen, violiste/celliste en zangeres Marysa Dijkstra en achtergrondzangeressen Sanne Hoeksma, Femke Hoeksma en Petra Creutzberg. Achter de schermen worden ze creatief bijgestaan door kinderrechtenorganisatie KidsRights en muziekjournalist Wouter Bessels, die de eerste Nederlandstalige biografie schreef over 50 jaar Pink Floyd.
Pink Floyd Project XXL komt op 24 april naar de Elisabethzaal in Antwerpen - Pink Floyd 1(Foto: House Of Entertainment)

XXL
Tijdens een 2,5 uur durende trip down memory lane, opgebouwd in 2 delen, word je, naast muzikaal, ook nog meegezogen in een spectaculaire show, inclusief een krachtig quadrafonisch geluid, een aangepaste belichting, schitterende lazers en de voor Pink Floyd herkenbare attributen. “Met 30 medewerkers zijn we één van de grootst toerende producties van de Benelux. Tel daarbij ook nog ons 25-koppig ‘The Wall’-kinderkoor, die ook in Antwerpen in hun Britse schooluniformen, op ons goedgevulde podium staan. Nog een aandachtstrekker is ons opblaasbaar varken van drie meter doorsnee en de kenmerkende ronde schermen, want die hebben we ook mee”, klinkt het in de entourage.

Durga McBroom
Van 1987 tot 1994 maakte de Amerikaanse zangeres Durga McBroom deel uit van de Pink Floyd touring band. Ze stond met David Gilmour op het podium en ze is ook te horen op de Pink Floyd-albums ‘The Division Bell’ (1994), ‘Pulse’ (1995) en ‘The Endless River’, een album waarmee de band in 2014 groots en succesvol uitpakte. “Ik kijk er enorm naar uit om ook in Antwerpen te gast te zijn. De eerste keer België, maar ook bij jullie zijn er nog duizenden Pink Floyd-fans die deze show niet mogen missen”, zegt Durga McBroom enthousiast.

Pink Floyd Project XXL komt op 24 april naar de Elisabethzaal in Antwerpen - Logo House Of Entertainment

We zijn niet alleen fan, maar maken ook duidelijk dat Pink Floyd een grote invloed heeft gehad op de hedendaagse muziek. Begin jaren zeventig heeft de groep van hun underground muziek progressieve rock gemaakt. Het is een uitdaging om dat werk te spelen tijdens een wervelende show die wordt geapprecieerd door jong en oud. Dat zien we als we vanop het podium in de zaal kijken”, zegt gitarist en oprichter van de band André Becker.

Op 24 april kan je in de Antwerpse Elisabethzaal naar Pink Floyd Project XXL, met gastartieste Durga McBroom, tickets bestel je op www.koninginelisabethzaal.be of 070/79.00.13 (Max. €0,30/Min).

Het concert is een organisatie van MBN Producties.