...

Resultaten drugs en alcohol in het verkeer in Aalst

Resultaten drugs en alcohol in het verkeer in Aalst - Image00037

Resultaten actie drugs / alcohol in het verkeer in Aalst

Op 26 januari 2019 tussen 18.00 en 23.00 uur heeft de lokale politie van Aalst een alcoholcontrole georganiseerd. Wij wensen de bestuurders attent te maken op het feit dat alcoholcontroles het ganse jaar doorgaan en niet enkel tijdens de BOB campagnes.
Uit de resultaten blijkt dat te veel bestuurders onder invloed blijven sturen. Het vroege uur van de controle in aanmerking genomen is dit een verontrustend gegeven.

Hieronder de resultaten :

– 589 bestuurders kregen een samplingtest (pre-test) opgelegd
– bij 35 personen werd alcohol gedetecteerd. Deze chauffeurs dienden een ademtest af te leggen. Ook werden de boorddocumenten van hun voertuig gecontroleerd.
– uiteindelijk bleken 14 bestuurders geïntoxiceerd te rijden (2,3 %) :

* zeven bestuurders zullen een boete ontvangen van 179 euro en drie uur rijverbod.
* zes bestuurders moeten het rijbewijs voor een periode van 6 uur inleveren en zullen een boete tussen 420 en 1260 euro ontvangen.
* één bestuurder legde een ademtest af die een onmiddellijke intrekking van het rijbewijs voor 15 dagen rechtvaardigt. Tijdens de controle bleek echter dat hij stuurde terwijl hij een rijverbod had en diens theoretisch en praktisch rijexamen moet herdoen ingevolge een eerdere straf. Het voertuig werd ingehouden met het oog op inbeslagname en mogelijks verbeurdverklaring.
* één bestuurders bleek positief inzake drugs in het verkeer. (speed en cannabis). Hij mag zich verantwoorden voor de politierechter. Het rijbewijs werd ingetrokken voor 15 dagen.

– drie bestuurders ontvingen een proces-verbaal van waarschuwing omdat de lichten van hun voertuig defect waren. Zij dienen zich binnen een gestelde termijn in regel te stellen.
– één bestuurder werd geverbaliseerd voor het overschrijden van een doorlopende witte streep, een gevaarlijke overtreding waarop een boete staat van 174 euro.
– één voertuig was niet gekeurd
– één bestuurder reed zonder veiligheidsgordel en nog een andere maakte gebruik van zijn GSM tijdens het rijden.
– voorts moet één bestuurder een nieuw rijbewijs aanvragen omdat de foto niet meer gelijkend is en de gegevens quasi onleesbaar zijn
– tot slot kreeg één persoon een boete van 58 euro omdat de trekhaak van het voertuig voor de kentekenplaat hing, met onleesbaarheid tot gevolg.