...

SANDRA BEKKARI VIERT 30 JAAR VTM MET BART KAËLL

Nieuw seizoen Open Keuken, vanaf maandag 28 januari om 18.00 bij VTM

Op vrijdag 1 februari 2019 bestaat VTM 30 jaar en dat wordt ook in de Open Keuken van Sandra Bekkari gevierd. Na een korte winterstop vliegt Sandra er op maandag 28 januari weer in. Een VTM-gezicht van weleer kon in deze speciale week niet ontbreken, dus staat souschef Bart Kaëll een volledige week aan haar zijde. Samen maken ze klassiekers uit de jaren 90, maar mét een Bekkari-toets. 

SANDRA BEKKARI VIERT 30 JAAR VTM MET BART KAËLL - Bart Kaëll 1(Foto: VTM)

Op maandag 28 januari zet Sandra meteen de toon met een topklassieker: konijn met pruimen. Die wordt geserveerd met wortelpuree en abrikoos, een topcombinatie volgens Bart.

Op dinsdag 29 januari duiken Bart en Sandra terug in hun kindertijd met botermelkse pap. Die krijgt een moderne, gezonde toets. Maar met haar tweede gerecht, een snel mueslibroodje, krijgt Sandra Bart pas helemaal van zijn melk.

Op woensdag 30 januari schaft de pot Boeuf Stroganoff op zijn Vlaams, met jenever in plaats van wodka. Daarbij serveren Bart en Sandra rijst met erwten en bladpeterselie.

SANDRA BEKKARI VIERT 30 JAAR VTM MET BART KAËLL - Bart Kaëll keuken 2(Foto: VTM)

Bart zou heel graag eens weten hoe je zelf een snelle detoxsmoothie maakt en Sandra laat hem op donderdag 31 januari met plezier proeven van haar groene versie. Het groene thema wordt ook doorgetrokken in het hoofdgerecht met Sandra’s schelvis in ’t groen met een bloemkool-erwtenpuree.

Vrijdag 1 februari wordt de klassiekersweek afgesloten met nostalgische vogelnestjes – met kwarteleitjes – in tomatensaus met pastinaakfrietjes.

OP HET MENU
Maandag 28/01: Konijn met pruimen, wortelpuree en abrikoos
Dinsdag 29/01: Botermelkse pap & mueslibroodje
Woensdag 30/01: Boeuf stroganoff met rijst met erwten en bladpeterselie
Donderdag 31/01: Detoxsmoothie & schelvis in ‘t groen
Vrijdag 01/02: Vogelnestjes in tomatensaus met frietjes

Open Keuken, elke weekdag om 18.00 bij VTM
Alle videorecepten van Sandra Bekkari zijn te raadplegen op de website van VTM Koken