...

Jessica Van Humbeeck serveert ‘Thee met een Verhaal’ op Eclips TV

Gecertifieerd theesommelier Jessica Van Humbeeck, auteur van het succesvolle boek ‘But First, Tea’ serveert vanaf deze maand een wekelijkse portie ‘Thee met een Verhaal’ op Eclips TV.

Jessica Van Humbeeck serveert ‘Thee met een Verhaal’ op Eclips TV - Thee met een verhaal 1
(Foto: House Of Entertainment)

De Aarschotse Jessica Van Humbeeck evolueerde van Vertaler-Tolk naar herborist en een gewaardeerde theesommelier met een eigen Belgische thee merk ‘Thee met een Verhaal’ en twee succesvolle concept stores in Aarschot en Oostende. Thee is haar passie, omdat het haar persoonlijk heeft geholpen om haar gezondheid weer in balans te krijgen, maar ook omdat het mensen rust brengt en verbindt. Haar onvoorwaardelijke liefde voor thee is ontloken na een opleiding bij de bekende Britse theespecialist Jane Pettingrew, die verder werd gezet met een intensieve opleiding bij theemeesteresMei Lan Hsiao. “Dankzij haar ben ik officieel ingewijd in de Chinese Tea Arts en mag ik mij trots een gecertifieerde ‘Tea Sommelier’ noemen.”
 

Jessica Van Humbeeck serveert ‘Thee met een Verhaal’ op Eclips TV - Thee met een verhaal 2
(Foto: House Of Entertainment)

Het loopt storm voor de workshops van theesommelier Jessica Van Humbeeck. Het succes van haar boek ‘But First, Tea’ zorgde voor doortochten in de Radio 2-programma’s ‘Plage Préférée’ en ‘De Madammen’, maar ook MNM-dj Ann Reymen en de talkshow ‘Van Gils & Gasten’ nodigden haar uit. Door de mediabelangstelling en het groeiende succes van thee, op water na de tweede meest gedronken drank ter wereld, is Jessica uitgegroeid tot ‘dé theereferentie van Vlaanderen’ met een reputatie in binnen- en buitenland.

Jessica Van Humbeeck serveert ‘Thee met een Verhaal’ op Eclips TV - Thee met een verhaal 3
(Foto: House Of Entertainment)

In haar ‘Thee met een Verhaal’-televisieprogramma maakt Jessica de kijkers warm voor thee. De geschiedenis en etiquette  komen aan bod, maar ook de achtergrond van de verschillende theesoorten. In de eerste aflevering zet ze Afternoon tea in de kijker en legt ze uit hoe je hem met scones, finger sandwiches en zoet gebak op een étagère smakelijk kan presenteren aan je gasten. “Na de uitleg hoop ik dat de kijkers vooral zin krijgen om zelf aan de slag te gaan en te genieten van een uniek kopje ‘Thee met een Verhaal’”, zegt ze enthousiast.

De eerste aflevering van ‘Thee met een Verhaal’ zie je op Eclips Tv op 24 december om 12.00 uur. Op 25, 27, 28 en 30 december wordt het programma herhaald.

Meer info over Jessica Van Humbeeck en ‘Thee met een Verhaal’ vind je op www.theemeteenverhaal.eu