...

Wim Coryn, viert 10-jarig bestaan van Wild Cherry Consult

Wim Coryn, bekend van “de aftiteling”, viert 10-jarig bestaan van Wild Cherry Consult

Wim Coryn, viert 10-jarig bestaan van Wild Cherry Consult - Logo Wild Cherry

Met dank aan o.a. zijn warme presentatiestem en zijn voice-over bijdragen als tv-commentator, heeft de Antwerpse ondernemer Wim Coryn al jaren een goedgevulde en groeiende Wikipedia-pagina. Na succesvolle doortochten als marketing-, productmanager en directeur bij de gerenommeerde platenlabels Arcade, Polygram (Universal) en Sony Music, stapte Coryn over naar BMG Publishing en beëindigde hij zijn vaste loopbaan bij The Entertainment Group (Marco Borsato). In december 2009 besloot Wim Coryn, na een carrière van 15 jaar in de muziekbusiness, zijn eigen bedrijf op te starten: Wild Cherry Consult.

Pionierswerk
Toen Wim begon stond het clearen (regelen) van muziekrechten nog in z’n kinderschoenen. Het was een niche-activiteit: “Voor mij was het als ondernemer een sprong in het duister, omdat er in België (Vlaanderen, Wallonië én Brussel) tien jaar geleden nog niemand mee bezig was. Het succes van de Belgische film heeft bijgedragen aan de succesvolle uitbouw van mijn activiteiten. Hetzelfde positieve effect ervaar ik nu bij de tv-series.  Ook daar wordt er geïnvesteerd in kwaliteit, waardoor ze scoren in binnen- en buitenland. Toen ik met Wild Cherry Consult begon deden we inderdaad pionierswerk”, zegt Wim Coryn.
Wim Coryn, viert 10-jarig bestaan van Wild Cherry Consult - Wim Coryn 1(Foto: House Of Entertainment)

Internationaal
De voorbije 10 jaar is Wild Cherry Consult uitgegroeid tot een internationaal, intermediair bedrijf met de focus op service en advies voor filmmaatschappijen, tv- en productiehuizen, reclamebureau’s, tv-zenders en muziekuitgeverijen, omtrent het muziekgebruik en het beheer van auteursrechten. In vaktermen heet dat ‘Music Consult’ of ‘Music Supervisor’, of “u kent Wim Coryn van de aftiteling”, zoals voormalig Cinevox-journalist Kurt Vandemaele het ooit eens omschreef.
“U kent Wim Coryn van de aftiteling”

Sinds de opstart werkte Wild Cherry Consult als Music Supervisor of regelaar van de muziekrechten mee aan meer dan 100 films, tv-series en documentaires in binnen- en buitenland. Bekende succestitels zijn o.a. ‘Patser’, ‘Black’, ‘Gooische vrouwen’, ‘Pasolini’, ‘Tabula Rasa’, ‘Gevoel voor tumor’, e.v.a. De volledige lijst vind je op de website van het bedrijf.

Regi Penxten
Vanuit Wild Cherry Consult is Wim Coryn ook betrokken bij het beheer van muziekrechten (Publishing). Wim: “Van bij de start hebben we onze schouders gezet onder TousEnsemble Publishing, de Belgische muziekuitgeverij van Rexi Penxten, CNR Records en Cloud 9. De uitgeverij beheert de rechten van heel wat Belgische artiesten: Regi, Dimitri Vegas & Like Mike, Lost Frequencies, Channel Zero, De Romeo’s e.v.a. We vertegenwoordigen ook buitenlandse artiesten, auteurs en componisten. In het huidige muzieklandschap is het een groeiende activiteit die een grote dossierkennis vraagt en engagement, omdat het een materie is die binnen de sector wordt omschreven als ‘moeilijk’ en ‘niet altijd duidelijk’”.

Uitdagingen
Gezond ambitieus kijkt Wim Coryn naar de toekomst: “Door de wijziging van exploitaties, tegenwoordig worden er meer tv-series verkocht aan buitenlandse zenders, staan de muziekrechten steeds meer onder druk. Video On Demand-platformen en vooral spelers als Netflix en Amazon Prime zorgen voor extra uitdagingen. Voor de mensen waarmee we samenwerken blijven we op zoek gaan naar correcte informatie, realistische en betaalbare oplossingen. Door de complexiteit van onze activiteiten word ik regelmatig uitgenodigd voor lezingen op filmfestivals, bij creatieve instellingen of bedrijven die actief zijn in de tv- en filmsector. Het blijvend vertrouwen dat we krijgen van de mensen waarmee we samenwerken, en waarvoor ik hen wil bedanken, is voor ons de beste brandstof en motivatie om er de komende tien jaar opnieuw keihard voor te gaan!

Links:
Web – www.wildcherryconsult.be 
IMDB – http://www.imdb.me/wimcoryn

Wim Coryn, viert 10-jarig bestaan van Wild Cherry Consult - Logo House Of Entertainment