...

Gentse Festival van de Ambiance weer een voltreffer

Gentse Festival van de Ambiance weer een voltreffer - IMG 3340

-Zaterdag 1 december2018- Dat het Gentse festival van de ambiance een voltreffer was hebben wij samen met duizenden anderen zaterdagavond kunnen vaststellen. Het Citadelpark waar het Kuipke gelegen is leek net een mierennest. Vanuit alle richtingen kwamen de toeschouwers naar ’t Kuipke afgezakt. Waar 14 dagen geleden het festival van het wielrennen doorging (Gentse Zesdaagse), was het nu tijd voor het artistieke festival of het festival van de ambiance. Het was presentator Filip D’Haeze van Swoop die mocht instaan voor de presentatie. Hij mocht het kruim van onze Vlaamse artiesten op het podium verwelkomen. De eerste in het rijtje was Herbert Verhaeghe en zanger-accordeonist Julian Thomasvoor beiden was het ook de eerst keer. Herbert bewees nog meer eens dat hij een goede zanger is die qua stemtimbre mee kan met een Will Tura. Ook Julian Thomas bewees dat hij als nieuwkomer ook thuis hoort op de grootste festivalpodia. Overtuigend entertainde hij de massa.

Gentse Festival van de Ambiance weer een voltreffer - IMG 3148(zanger-presentator Filip D’Haeze)

Buiten de goed vertegenwoordigde Vlaamse artiesten, waren de organisatoren er zelfs in geslaagd één Nederlander op het podium in Gent te krijgen. Niemand minder dan mister “Ticket tot the tropic” Gerard Joling. De meegereisde Nederlandse fans moesten echter nog geduld oefenen tot na het optreden van Sergio en Get Ready. Deze laatsten slaagden erin met vroegere hits als “mijn liefde voor jou is diep” en “Laat” ’t Kuipke voor de eerste keer te laten meezingen of moeten we zeggen -brullen en dansen. De ambiance zat er al goed in, als opwarmer van Gerard Joling kon dat al tellen. De populaire boysband Get Ready stond voor het eerst in ’t Kuipke op het podium. “We hebben overal al opgetreden, maar nog niet in deze concertzaal. Gek hé, maar wel prachtig om voor zoveel mensen onze hits te kunnen brengen”, klonk het bij de band.

Gentse Festival van de Ambiance weer een voltreffer - IMG 3187(Get Ready)

Daarna was het aan Joling zelf, die uiteraard niet onderdeed voor de artiesten die reeds voor hem optraden. De Nederlandse Topper was zonder meer de blikvanger. Hij staat niet vaak meer op het podium in Vlaanderen, maar aan Vlaamse fans heeft hij nog steeds geen gebrek. Deze laatsten zongen luidkeels mee met Gerard zijn ‘Maak me gek’ en nog een paar van zijn andere hits. Er moet wel eens dringend aan die Nederlandse artiesten gezegd worden dat ze optreden in “Vlaanderen” en niet in België zoals ze steeds opnieuw op het podium verklaren. Want zeg nu eerlijk wie kent er Jan Smit, Gerard Joling of een Rob De Nijs in Wallonië? niemand toch? zelfs onze Vlaamse zangers zijn over de taalgrens niet of nauwelijks gekend. Dus heren presentators werk aan de winkel.

Gentse Festival van de Ambiance weer een voltreffer - IMG 3195(Gerard Joling)

Na de pauze opgeluisterd door dj Ward werd er nog een ambiance tandje hoger geschakeld. Ambiance maker van dienst als eerste na de pauze was de immer sympathieke Christoff. Hij wist als geen ander onmiddellijk de juiste sfeer die er voor de pauze al was terug te brengen, en nog te verhogen met zijn hits als “een ster, zeven zonden, Sweet Caroline. een spontane polonaise liet niet lang op zich wachten.

Gentse Festival van de Ambiance weer een voltreffer - IMG 3207

Filip D’Haeze en zijn groep Swoop waren de volgende in het rijtje. Met o.a. Speedy Conzales en doe de Swoop wisten zij de ambiance verder te zetten. De meisjes van  Swoop dansten en zongen dat het een lieve lust was. En zanger Filip D’Haeze zong, sprong en rende van de ene naar de andere kant van het podium. een handdoek voor Filip na het optreden was zeker geen overbodige luxe.“Ja, ik doe dit nog altijd ontzettend graag. Zingen is mijn leven en als je ziet hoe de mensen hier staan te genieten, dan besef je dat wij een toffe job hebben als artiest.”  Na het fel gesmaakte optreden van Swoop kroop Filip terug in zijn rol van presentator en kondigde in zijn gekende stijl Willy Sommers aan.

Gentse Festival van de Ambiance weer een voltreffer - IMG 3309

” Met vochtige ogen nam Willy Sommers het applaus van het dolenthousiaste Gentse publiek in ontvangst. Zijn naam werd opnieuw luidkeels gescandeerd. Het bezorgde hem een krop in de keel. Voor de dansbeats zorgde 2Fabiola en De Romeo’s mochten de reguliere speeltijd afsluiten. Daarna was het de beurt aan DJ Ward. Die nam de massa nog mee op een 2 uur durend feestje. Tot laat in de nacht werd er nog gezongen en gedanst in ’t Kuipke. De drank vloeide rijkelijk, de sfeer was uitbundig en de massa genoot van deze editie.

Gentse Festival van de Ambiance weer een voltreffer - IMG 3237(vier “ambiance” vriendinnen)

Op zaterdag 30 november 2019 organiseert House of Entertainment terug het ‘Festival van de Ambiance’. Wil je volgens jaar bij zijn dan kan je nu al tickets bestellen, op www.ticketkopen.eu

Voor meer foto’s klik hier