...

Birgit Van mol doorkruist Vlaanderen

VTM NIEUWS-anker Birgit Van Mol zal voor Rode Neuzen Dag heel Vlaanderen doorkruisen voor het Rode Neuzen Dag Magazine. “Het is onze bedoeling om in het magazine aan de hand van een aantal reportages de problemen waarmee jongeren kampen onder de aandacht te brengen”, zegt de Rode Neuzen Dag-ambassadrice.

Birgit Van mol doorkruist Vlaanderen - birgit van mol 1

(Foto: VTM)

“Op deze manier ga ik letterlijk luisteren naar de jongeren hun verhalen. Schrijnende verhalen vaak. Maar ze bewijzen wel dat er nood aan is om te praten over psychische problemen en om dit thema uit de taboesfeer te trekken. Helemaal waar Rode Neuzen Dag voor staat.”

Deze editie van Rode Neuzen Dag staan de scholen centraal. Daarom heeft de redactie van het Rode Neuzen Dag Magazine onder andere ook een aparte rubriek waarbij een aantal kwetsbare jongeren hun psychisch lijden schetsen in een tekening op een schoolbord. “Vaak raken die tekeningen echt”, stelt Birgit.

Actievoerders
In het Rode Neuzen Dag Magazine is er uiteraard ook bijzondere aandacht voor actievoerders. “Ik heb er verschillende bezocht en het is ongelooflijk hoeveel creatieve ideeën er zijn om geld in te zamelen voor Rode Neuzen Dag. Of het nu individuen of hele groepen zijn; de actievoerders zijn de motor die Rode Neuzen Dag doet draaien. We kunnen hen niet genoeg bedanken”. Het magazine sluit telkens af met een muzikale noot.

Het Rode Neuzen Dag Magazine zal van maandag 26 tot vrijdag 30 november dagelijks te zien zijn na het Weer bij VTM. De Slotshow van de Rode Neuzendag vind plaats in het sportpaleis in antwerpen op 30 november. Deze zal gepresenteerd worden door Koen Wouters en jonas Van Geel. Het wordt een fantastisch feest met optredens van een pak straffe bands en artiesten. Jonas Van Geel: “Koen en ik geven een Rode Neuzen Dag Feestje op de slotdag en we pakken het groot aan! Geloof me, dit wil je niet missen!”

Verzeker snel je tickets voor dit unieke evenement! De opbrengst van het concert gaat naar Rode Neuzen Dag. Je hebt dus niet alleen een fijne avond, je helpt er ook jongeren met psychische problemen mee! Op 30 november zullen tijdens de slotshow bij VTM regelmatig live sfeerbeelden van dit muzikale feest uitgezonden worden.

Kaarten kosten 26, 33 en 43 euro.
Opgelet! Voor tickets die aan de kassa worden gekocht wordt een extra servicekost van 2 euro per ticket aangerekend.