...

Aalst – Resultaten actie drugs en alcohol in het verkeer

Aalst - Resultaten actie drugs en alcohol in het verkeer - Image00037Aalst – Resultaten actie drugs en alcohol in het verkeer.

Op 11 november 2018 tussen 11:00 uur en 19:00 uur heeft de lokale politie van Aalst een verkeerscontrole gehouden die specifiek gericht was naar het opsporen van bestuurders die rijden onder invloed van drugs of van alcohol. Deze actie viel samen met de Jaarmarkt ter gelegenheid van het Sint Maartenfeest.

Tijdens de actie is gewerkt met één controleteam op drie verschillende locaties binnen Groot Aalst. Dit met volgend resultaat :

– 1037 bestuurders kregen een samplingtest (pre-test) opgelegd. – bij 33 personen werd alcohol gedetecteerd. Deze chauffeurs dienden een ademtest af te leggen. Ook werden de boorddocumenten van hun voertuig gecontroleerd. – uiteindelijk bleken 3 bestuurders geïntoxiceerd te rijden (0,29 % !!!!!) :

* twee bestuurder hebben hun boete van 179 euro onmiddellijk betaald, zij kregen een rijverbod van drie uur opgelegd. * één bestuurder diende zijn rijbewijs voor een periode 6 uur in te leveren, hij zal een boete tussen 420 euro en 1260 euro ontvangen.

– één bestuurder zal een proces-verbaal Verkeersinbreuk ontvangen ingevolge het vermoeden van het niet verzekerd zijn van zijn voertuig. Het voertuig van betrokkene werd geïmmobiliseerd door middel van wielklemmen. – één bestuurder was niet in orde met betrekking de wetgeving inzake de veiligheidsvoorwaarden inzake kinderzitjes, betrokkene heeft zijn boete van 174 euro onmiddellijk betaald.

Wij kunnen stellen dat er vandaag in Aalst duidelijk geen “stoute kinderen” op de baan waren. Alle gecontroleerde weggebruikers hebben zich duidelijk aan de regels gehouden. Of Sint Maarten hier voor iets tussen zat, laten wij in het midden.

Bron: Politie Aalst